Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.12.2015., 23:40   #18449
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Da, nitko ni ne spominje da recimo u Francuskoj, manji grad (U Francuskim okvirima, 100 000 ljudi) stanarina 800 eura. Probaj otić na servis s autom.

Ne želim reći da im je loše, ali nije kod nas sve tako crno. Osim države koja guli.
Možemo tako ubrojiti i Njemačku i Finsku za koje provjereno znam da je kamata na kredit od 0 do 2 %. NULA do dva posto.
Nekoliko kolega uopće nema auto jer im je gradski prijevoz jeftiniji. Isti se sastoji od buseva, vlakova, podzemne i čak brodova. Sve za 50 ojra/mjesec, a vikendom i praznikom mogu povesti još troje ljudi besplatno. Plaće su od 40k ojra do 60k ojra godišnje. Servis od 4k ojra je njima pi**in dim.
Jedno je pisati stvari, a drugo je znati točne informacije.
Oni žive toliko dobro da si tamo car sa 2k ojra za cijeli mjesec. Točan podatak na primjeru Hamburga. Stanarina je skupa, režije isto, ali hrana i cuga su bagatela. Roba i tehnikalije isto. Ako želiš cugati u birtiji, jesti u restoranu i dimiti, onda si naježio. Inače je sve laganini i ekstra jeftino. Meni je bilo jeftino, a ne njima.

Smiješna situacija je bila jedan vikend kad nam je ponestalo cuge. Odemo na kiosk koji radi 24/7 i uzmemo pivo. Kaže kolega: "to ti je skupo, 1 euro po boci." Reko, majstore kod nas je 7 kuna sa bocom za vrijeme dana. Ako odeš na benzu u ponoć, oderu te ko žutog.

Normalne cijene cuge su bile 1,5 ojra za 6-pack. Eeeej. Pa di to ima?
Meso, kruh, mliječni proizvodi, bagatela. Za 100 ojra rent-a-car cijeli vikend. Malo na more i tako to. Pun rezervar, naravno. Ludo.

Što se tiče HW-a, oni tamo bacaju stvari koje mi kupujemo za 100+ ojra. Užas. Dovukao sam u Hrvatistan hrpu stvari, ostalo mi love od putnih troškova, a plaću nisam ni dirnuo. Eto, toliko od mog iskustva sa germanima.

Drugi kolega se nakon pola godine počastio sa prstenastom šesticom. Kešom plaćen. Ovaj, koji nema auto, lovu troši na putovanja po svijetu. Svuda je bio i stalno je negdje drugdje. Minimum 30 radnih dana godišnjeg po zaposlenju. Eeej.

I onda se mi pitamo zašto ljudi odlaze u Dojčland. Eto zašto.

Opaska: Pravi punokrvni Njemci su škrti do bola i svako plaća svoju cugu sam. nema rundi i takvih stvari .