View Single Post
Staro 02.12.2015., 19:49   #9
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Hm, mislim da si donio krivi zaključak šta ti treba, preciznije verzija uređaja.
Još uvijek većina klijenata ima wifi kartice za 2.4 Ghz, pa bi analogno tome bolji izbor bio CPE210 ili stariji model TL-WA7210N.
da da, i mislio sam na CPE210

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Stariji model TL-WA7210N (koji je nazivno 150 N) ima interesantnu opciju a to je konektor za spajanje dodatne antene.
Znači, uz njega uzmeš gore spomenutu TL-ANT2408C (omnica na postolju) ili još bolje TL-ANT2409A (panelka) sa kojom ćeš bolje i lakše uhvatiti wifi od RT-AC87U.

U toj kombinaciji ide repeter mod rada, nađeš pametnu lokaciju za TL-WA7210N u smjeru susjeda a da uz pomoć druge antene ima dobar link prema RT-AC87U,
napajanje mu možeš riješiti preko PoE a mrežni kabel ne mora biti spojen na router,
recimo po potrebi se nakačiš laptopom ako treba nešto odraditi.

Na kraju nofčeke / investiciju riješite među sobom.
ovo mi zvuci super, no prvo sam mislio uzeti TL-ANT2409A i posuditi od frenda TL-WR743ND pa staviti antenu na prozor garaze koji gleda prema susjedu i vidjeti kako to sljaka..i da ne radi antena moze uvijek posluziti...no sto me zanima jos, da li ima smisla da uzmem TL-WA830RE koji ima dvije antene tj da na njega stavim TL-ANT2409A i drugu ostavim njegovu ili mi je dovoljan i ovaj koji ima samo za jednu antenu?
vacs je offline   Reply With Quote