View Single Post
Staro 02.12.2015., 00:00   #1
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
prosirenje moje kucne mreze susjedu

pozdrav svima,

situacija je ovakva, imam fiksni net sa 50mbit i htio bi omoguciti susjedu da se spaja na moju mrezu jer on ionako samo surfa i tu i tamo koristi skype pa da ne uzima sebi dsl htio bi se spojiti na moj

problem nastaje sto je signal slab (jedna crtica, nekad dvije ali nestabilno) a udaljenost nikakva (od kuta moje kuce do njegove svega 20m) ali do rutera ima 35m i kroz 3 zida...e sad, ako pomaknem ruter ja gubim pokrivenost koju zelim (trenutno mi u svakom cosku kuce 50mbit na speedtestu), no cim izidem ispred kuce brzina je 0.3mbit (pred vratima garaze) i 10mbit u najboljem slucaju odma iza zida od sobe gdje je ruter sto me vodi do zakljucka da je u vanjskim zidovima vrag zna kakav materijal jer kad stavim ruter kod susjeda wifi ide kroz 3 kuce plus njegovu i jos ima pola signala

sto sam sve probao dodati na ht-ov zte ruter:

- D-link DIR-826L (spojen kablom na zte i ugasen wifi na zte) malo bolji signal nego sa samim zte, kod susjeda nista, kod mene na katu jedva nesto
- Tp-link TL-WA850RE extender (spojen bezicno na zte wifi i stavljen na zid kuce koji gleda prema susjedu) malo bolji signal ali samo kod susjeda, kod mene na katu skoro nista
- Tp-link Archer C8 (spojen kablom sa ugasenim wifi na zte) malo bolji signal nego sa samim zte i pola signala na katu
- Tp-link Archer C8 (bezicno spojen na zte kao extender i stavljen na kat) pun signal na katu ali brzina u pola manja, kod susjeda jednako kao do sad
- Asus RT-AC87U (spojem kablom i ugasen wifi na zte) situacija objasnjena na pocetku, njega sad koristim, meni u kuci super radi ali susjed jedva uhvati signal i to sto uhvati je nestabilno

takoder sam i u sve laptope stavio atheros 300mbit kartice (na katu mi je pomoglo da dobijem 10mbit vise) dok kod susjeda nikakvih pomaka

sto se tice wifi postavki na asusu, ove mi daju najbolje rezultate:

Band - 2.4GHz
Wireless Mode - Auto
Optimized for Xbox - Ukljuceno
Channel bandwidth - 40MHz (ako stavim 20MHz onda samo 150mbit odasilje a to mi na katu daju oko 30mbit na speedtestu)
Control Channel - 6 (taj mi se najmanje preklapa sa ostalim susjedstvom)
Extension Channel - Above
Roaming assistant - Disable
Enable IGMP Snooping - Disable
Multicast Rate(Mbps) - Auto
Preamble Type - Long
AMPDU RTS - Enable
RTS Threshold - 2347
DTIM Interval - 3
Beacon Interval - 100
Enable TX Bursting - Enable
Enable WMM APSD - Enable
Reducing USB 3.0 interference - Disable
Optimize AMPDU aggregation - Disable
Optimize ack suppression - Disable
Turbo QAM - Enable
Airtime Fairness - Disable
Explicit beamforming - Enable
Universal Beamforming - Enable
Tx power adjustment - 100%

za 5GHz mrezu necu pisati s obzirom da se na nju samo dva uredaja trenutno mogu spojiti, ostali nemaju tu mogucnost

dakle, sto mi je ciniti osim da provlacim kabal od moje do njegove kuce jer nam to nije nikako prakticno? da li oni powerline adapteri mogu tu pomoci tj da li se smiju koristiti izmedu dvije kuce ili samo unutar jedne?
vacs je offline   Reply With Quote