View Single Post
Staro 26.11.2015., 09:14   #8
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
@Perestrojka - da mislim, ali stavio sam mu 2 linka koja moze procitati, nesto nauciti pa se mozda odluci sam to napraviti

@fishkal - wlan SSID postavi u obliku svoje web stranice npr. "apartman-na-moru.com"
na taj nacin ce odmah biti jasno o cemu se radi i vec i prije samog pristupa klijenta imas reklamu na neki nacin

na tvom mjestu bi postavio ogranicenje u broju dozvoljenih istovremenih konekcija po IP adresi za goste, tako da ukoliko neko pokrene p2p da ti ne zakolje upload, tj. ostalim gostima ucini Internet pristup neupotrebljivim

mozda nebi bilo lose ni blokirati SMTP port 25 (to je uobicajena praksa na guest mrezama) jer ukoliko netko ima virus ili slicno, tvoj ISP ti moze (ima prava) blokirati pristup netu

QOS bi isto stavio, ukoliko netko uploada nesto vece da ga spusti u nizu klasu - koju upload brzinu imas na tom linku?

to sve mozes odraditi sa npr. nekim boljim kucnim wireless routerom, npr. ASUS RT-N66U nije vise skup, a ima sve sto ti treba, naravno treba na njega flashati drugi firmware ali to sve mozes preko grafickog interface-a