Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.11.2015., 16:25   #17891
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Ajmo opet
Upute-
1. pogledati sliku
2. Zamisliti taj auto sa renaultovim 1.5 dci motorom
http://i.auto-bild.de/ir_img/1/0/7/0...0b7b63e6c0.jpg
Ajmo opet. Za tebe i slične koji ili ne znaju čitati što ostali pišu ili imaju problem sa čitanjem s razumijevanjem.
1. Na slici je amg model koji košta otprilike kao ovakva 2.5 dizelska modela pogonjena tim renolovim dci-em o kojima se ovdje razvlači bespotrebna litanija.
2. Zamisli ti jedan premium auto kao što je volvo sa pežoovim kljakavim 1.6 hdi-em. Ups, pa to je vani već godinama....
3. Čitat s razumijevanjem, shvatit da je imati predrasude glupo, shvatit da od bezvezvnog naklapanja nema ništa, shvatit da su zakoni ponude i potražnje tržišta takvi da treba brzo reagirati, a mercedesu je, fyi, bilo kudikamo lakše otkupiti licencu za ugradnju već odavno provjerenog 1.5dci-a, koji je btw bio manjkav samo do 2005.e, tj prve 2-3 godine ugradnje od izlaska, i sa tako provjerenim i ekološki podobnim motorom, zadovoljiti aspekt nezahtjevnih kupaca, kakvog sam ti već gore naveo par postova ranije, koji ne voze grobnik sa svojim autom svaki vikend (jer ne kužim čemu i dalje naklapanje o motoru sa 90-110ks i 240-260Nm u golf klasi), već hoće kupit ženi/djetetu/sebi za po gradu, auto koji dobro izgleda, ima dobru opremu i eto, nišan na haubi, a naravno, može si to priuštiti.

Citiraj:
Autor Penryn Pregled postova
Jasno ti je da je ovo s kolegama šala, ne?
Samo mislim da ovog "baznog" od 90ks jednostavno nije trebalo bit već da je početni dizlo bar ovaj 1.5dci od 110ks i to je to.
Zbog čitavih 20Nm više? Ili zbog nekakve opet balkan psihologije jer je 'preko' 100ks? FYI i tebi, imaš još uvijek zemlje tipa švicarske gdje su razredi registracije značajno skuplji za vozila preko 100ks, pa kupci na takvim tržištima, koja su ipak kudikamo značajnija od jedne 'velke' hrvatske, iznimno cijene takve poteze gdje si mogu kupit novi auto a da ih rega ne košta 10% vrijednosti istog