Citiraj:
Autor mislav_os
Od troje vrlo bliskih ljudi koje znam da imaju Renault, njih dvoje je radilo generalku na motoru i ulupalo 2-3k € u auto. 
|
Evo ja imam Clia II dci. Od svih prica o kvarovima turbina i visokotlacnih pumpi mi se godinama dizala kosa na glavi (u iscekivanju popravka od 1-3k evrića)... 11,5 godina poslije auto ima 301000km, turbina original, nije dirana. Visokotlačna pumpa original, nije dirana. Visokotlačne dizne original, nisu dirane. Motor, naravno, nije diran i ne troši nego mozda 1dcl ulja na 15000km. Čak je još i kvačilo original! (možda bi bilo dobro da ga netko zamijeni, ali meni se nekako ne da dok ne proklizava ili drobi

). Jedini pravi, skuplji kvar koji je imao su dvije zamjene EGR ventila (crko akutator na oba), svaki po 1600kn. Ironično, OEM proiozvođač je Pierburg, njemačka firma

. I oba EGR-a koja su crkla su bili njihove proizvodnje
Toliko o nekvaliteti Renaulta. Nekad te priče više govore o vlasnicima i njihovoj sreći i/ili odnosu prema održavanju auta, nego o autu samom.
Znam jednu ženu koja vozi Passata starog 9 godina i 10 puta joj je crkavao na cesti (nekoliko puta na sred raskršća, par put usred pripizdine u Gorskom kotaru i slično). A kod nje je od prvog dana tj. naslijedila ga je od starog kad nije imao nego godinu dana, redovito održavan u ovlaštenom, sada nema nego 180k km. Kaže da bi ga najradije prodala, ali da se pokvari svaki put kad ga poželi staviti u oglasnik

Druga opcija je da ga jednostavno zapali. Bacačem plamena
S druge strane, jedna činjenica koja će zaboljeti prave "njemcoljupce". Mercedes je kupio licencu za 1.5 dci motore od Renaulta

Mercedes A, B i GLA imaju Renaultove dizele (to su vam oni kojima piše 1461 ccm

) Oh, sudbo kleta, bogohulje