Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.11.2015., 18:39   #17834
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Cekaj motor direktno okretajima sa radilice pogoni osovine preko zupcanika uz pomoc elektromotora nakon 50 kmh ? Zasto onda to nije moguce u danasnjim automobilima , tj napraviti automobil bez mjenjaca kojem takoder elektromotor sluzi iskljucivo da pokrene automobil? Tj kako se tog dosad nije nitko sjetio ? Znam da je debilno pitanje al brate mili ovako gledajuci nije ni ovo sto su oni napravili znanstvena fantastika
Nije znanstvena fantastika ali današnji normalni auti bi bili tromi za popizdit.
Kad imaš motor koji raspolaže sa 1200-1500 nm od 2000 okretaja, onda je to izvedivo.

Osim toga, problem bi bio kod većih brzina, zamisli da si recimo na 100kmh već na 4000 okretaja, pa poludio bi na autoputu.

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Ne kužim zašto bi se to radilo u običnim autima, poželjno je da motor što više vremena bude u sweet spot okretajima, zato već imamo automatske mjenjače i sa 9 brzina.
Točno to
Usput, dijagnostika za Volvo mi radi, pa kad se dogovorimo dođeš.
Ja sam svog pogledao, niti jedna greška moram se pozabavit programiranjem nekih opcija
Edit, sjećam se da je bila neka rasprava o ulju, evo napravio sam 8000km, fali mi dva deci ulja.

Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 16.11.2015. u 18:50.
jed2i je offline   Reply With Quote