View Single Post
Staro 04.01.2003., 22:12   #14
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Stormeye:

Hvala na komentaru. Radi super, a sto se tice mogucnosti procuravanja.... heh, naravno da postoji ali ucinio sam sve da do toga ne dodje. Blok je napravljen s puno paznje i zalemljen ne stedeci na lemu, zbog toga nisam previse brusio oko ulaznih cijevi. Potrosio sam dosta vremena, ovo je treca verzija bloka.

MadBoY:

Sustav je testiran na Athlon XP2000 i rezultati su:

Soba: 23 C
Voda: 27 C
Senzor ispod CPU: 35C
Dioda u CPU: 41C

Mjereno na Soltek KT333 75DRV5, nakon cijele noci full opterecenog CPUa. Nisam spomenio na webu da se temperatura ne mijenja naglo ovisno o opterecenju CPUa, sto je zapravo i logicno jer je tesko zagrijati (i ohladiti) oko 2l vode. Za one koji se boje zakazivanja pumpe, probao sam iskljuciti pumpu: temperatura pocne brzo rasti, no BIOS ima vise nego dovoljno vremena ugasiti racunalo, naravno ako ta opcija postoji. Nakon sto sam ukljucio pumpu bilo je predivno vidjeti kako temperatura sa 60C pada na 41 u roku par sekundi.

Sto se tice debljine bakra, nisam nasao deblji inace bih i ja isao na 8mm jer mi je to promjer cijevu u radijatoru. Ako znas gdje ima debljeg bakra bio bih ti zahvalan da podijelis to s nama (ne bakar, informaciju).
Buke skoro nema jer sam stavio veliki ventilator i usporio ga, vjeruj vise se cuje ventilator napajanja, hard i sve ostalo.

Good luck everyone, bilo kakva primjedba, prijedlog ili ideja je dobro dosla.
LAcy je offline   Reply With Quote