View Single Post
Staro 16.11.2015., 12:10   #6
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Ajmo ovako.
Obzirom da se niko nije javljao sa željama i pozdravima u eter do sinoć, a imao sam vremena (čitaj morao sam osposobiti komp sinu za minecraft ), malo sam se potrudio za vikend i ovo su za sada rezultati.

Prvo sam sumnjive diskove uključujući onaj "kliktavi" spojio u drugu konfu i nisu pokazivali znakove neispravnosti. Doduše, provrtio sam samo HDTune quick test.

Zadovoljan ispravnim diskovljem (barem za sada) bacio sam se na testiranje kompa. Klasika, sve na default, CMOS reset i ostalo.
Najprije sam malo Prajmao smal FFT-da vidim napone i temperature-ništa.
Onda prilikom Prime blend testa-reset. Aha tu smo. Znači RAM i odoh sretan i bezbrižan spavati u sobotu večer.

Nedjelja rano jutro, buđenje, preskačem mešu i krećem sa testiranjem RAM-a (Memtest i GoldMemory). Ništa, sve prolazi, više passova, prođe skoro i cijeli vikend.

Za kraj, prije nego sam odustao, zamijenim RAM u oba kompa (iz prvoga u drugi i obrnuto) i popalim sve. I tu sam stao.
Od tada, a to je bilo jučer oko 17h niti jedno rušenje, reset ili problem ni na prvom PCiju niti na drugom.

Vidjeti ćemo nastavak priče, ali kako mi sa za sada čini ili je RAM u pitanju ili se možda ploča počela blesirati.
E-mil je offline   Reply With Quote