Citiraj:
Autor jopis
Da, nije n/a ak pišeš o e90, ja sam se referirao na e36/e46. Da, može se na motoru koji je, ponavljam vrhunac tehnologije i košta ko sv.Petra kajgana. Usporedba kao takva sa autima za obične smrtnike je loša, jer tako se možemo referirat na tehnologiju u F1 u bilo kojoj raspravi o nečem naprednijem u automobilima današnjice.
Linkao sam ti tabelu u svom postu, gdje stoji da je potrošnja prosječno 2L benzina na 100km kod 2.0 147kW motora, što je uostalom testno vozilo vlasnika servisa za ugradnju takve instalacije, pogonjeno istim motorom, i potvrdilo potrošnju u sličnom omjeru (jedino što je on u odnosu na tabelu sa s.a. stranice imao cca 1L veću potrošnju plina u prosjeku od njihovih izmjerenih 7.2L). Uglavnom, moja poanta je da se može imat plin na tfsi motoru, da taj plin radi kako treba bez abnormalne potrošnje ili gubitka performansi, a da ne košta kako neki tvrde 20.000kn.
Btw, taj stag 400 dpi je atestiran i vani još od kraja 2011.e godine i iskreno ne znam kakve veze imaju ove pomove insinuacije o neatestiranosti ili neadekvatnosti za euro5 ili 6 norme, pobogu dovoljno je samo pročitat link koji sam dao i vidjeti na koja vozila se odnosi instalacija tog sistema.
|
Govorio sam za novi F30 M3, al ok. Sad da me hebeš ne pada mi napamet niti jedan "običan" motor s hidro a koji ide u okretaje, al znam od prije da ih je poprilično.
A taj stag, em mora palit (i vozit do 30-40c) na bengu em je troši stalno po malo u vožnji. Znači ušteda i nije ne znam kakva..
Moderniji direktni plinaši em pali odma na plin em ne troši benge uopće, iako plina troši opet nekih 15% više nego benge, al to je tako uvijek bilo zbog kal. vrijednosti.
Nego, jel ima fuel cut off?
Citiraj:
Autor Pomo
Novi 1.2tce ima direktno ubrizgavanje benzina. Ili se varam?
Ako se ne varam, to onda traži skup LPG sustav.
Ergo nisi ni ti baš točan s modelima. A tebi je to struka izgleda.
1.0 ecoboost ako dobro trpi LPG uljepšao si mi dan.
Pa molim te potvrdi.
Cmax s tom mašinom i LPG su yeben kombo za familiju.
Ovo bilo koji znači svi. Neznam što oćeš od nekoga kome ovo NIJE struka.
I nikad nisam drugo ni tvrdio.
Kolko znam varijabilno vrijeme otvaranja ventila i hidropodizači ne idu skupa.
|
Je, direkt je 1.2tce.
A pa šta ti tražiš, novog benzu a da ide glatko plin? Ja bi za takvo nešto pričekao malo i vidio kako se ponašaju novi direkt plinaši, česi i poljaci su ih već počeli ugrađivat na najnovije vwove 1.2tsi 1.4tsi (ea211) benzove.
VVT i hidropodizači idu skupa..
Nije mi ovo struka i kako to nisam točan s modelima?