Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.11.2015., 19:29   #17696
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Penryn Pregled postova
Pa eto M3 mi je prvi pao na pamet, i nije NA motor. Ugl. poanta je - može se i s hidro u visoke okretaje bez problema..

Neka STAG-a, indirektni plin na motor s direktnim ja ne bi uzimao ako ne moram.
Koliko potroši benge i svako koliko baca da bi benz dizne ostale "hladne"?
Da, nije n/a ak pišeš o e90, ja sam se referirao na e36/e46. Da, može se na motoru koji je, ponavljam vrhunac tehnologije i košta ko sv.Petra kajgana. Usporedba kao takva sa autima za obične smrtnike je loša, jer tako se možemo referirat na tehnologiju u F1 u bilo kojoj raspravi o nečem naprednijem u automobilima današnjice.

Linkao sam ti tabelu u svom postu, gdje stoji da je potrošnja prosječno 2L benzina na 100km kod 2.0 147kW motora, što je uostalom testno vozilo vlasnika servisa za ugradnju takve instalacije, pogonjeno istim motorom, i potvrdilo potrošnju u sličnom omjeru (jedino što je on u odnosu na tabelu sa s.a. stranice imao cca 1L veću potrošnju plina u prosjeku od njihovih izmjerenih 7.2L). Uglavnom, moja poanta je da se može imat plin na tfsi motoru, da taj plin radi kako treba bez abnormalne potrošnje ili gubitka performansi, a da ne košta kako neki tvrde 20.000kn.

Btw, taj stag 400 dpi je atestiran i vani još od kraja 2011.e godine i iskreno ne znam kakve veze imaju ove pomove insinuacije o neatestiranosti ili neadekvatnosti za euro5 ili 6 norme, pobogu dovoljno je samo pročitat link koji sam dao i vidjeti na koja vozila se odnosi instalacija tog sistema.