Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.11.2015., 13:27   #17634
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Ti razumiješ da postoje motori sa osjetljivijim ventilima?
Postoji,kod Mazde i Forda,al to se riješava drugačije,čestim pregledima ventila,kako optičkim tako i slušnim provjerama. Inače ako te baš to brine,imaš i aditive za tank,flash lube je porez na budale...koji naši ugrađivaći jako dobro iskorištavaju.

Citiraj:
...obzirom da se radi o klasičnom MPI motoru glavni problem je VSR, tj. kako ga dovoljno usporiti. Motor tog automobila vrlo vjerojatno nema samopodešavajuće-hidro ventile, pa u kalkulaciju isplativosti treba uvesti i trošak podešavanja ventila, što na nekim automobilima remeti-ukida uštedu na plinu. Ljudi obično "izbjegnu" takav zahvat jer je skup (3000 kn -licitiram/nagađam), a auto radi normalno! Na većini "novijih" Mazda pogonjenih benzinom ventili se podešavaju "nikada", a kod plinske instalacije trebalo bi ih kontrolirati-podešavati (barem u počeku) svakih 10-30 TKM.
Citiraj:
Autor New One Pregled postova
@trouble

Naveo si da su se složili na forum.hra oko varijanti, i stvarno, tamo su ga analizirali do glavobolje i svakom korisniku auto plina bih rekao poprilično obvezujuće štivo za pročitati da im se olakša život.
Isto tako je zaključeno da kako si ti naveo Auto Tim je pravi servis, nije točno ni približno.
Tidala je apsolutni vrh.
Firma je ugrađivala tamo u turbake u kompresore u smartove(da )...osim toga Opel je tako ugrađivao svoj Landi renzo,Dacia i tako dalje. Ne ulaztim u forumska ocrnjivanja ali sa autima kojima je tamo ugrađen plin bio nsiam imao problema nikada. Auti(njih 10ak sigurno) su vozali bez problema. BTW,JEDINI u HR imaju valjke...pa se neće dogoditi loše poštimana algoritamska auto-adaptive mapa ko u večini ostalih servisa gdje se lik mora vozati par sati u svim režimima vožnje. Ja inače preporučim ljudima Eko Gas tu blizu mog kvarta. (jeftiniji je a kvaliteta je pri vrhu).

I nisam rekao da je PRAVI servis već da je jedan od onih koji ne prodaje maglu pri prodavanju flash lubea. Ne čitaš mi dobro

Zadnje izmijenjeno od: trouble. 11.11.2015. u 13:54.
trouble je offline   Reply With Quote