Citiraj:
Autor syss
a znam ali mi na sluškama fali druka, koliko god dobre slušao... a slušao sam stvarno oke modele na oke izlazima.
|
Kada bi uspoređivao spikere više-visoke klase sa Dynamic driver sluškama tipa Sennheiser HD650 (ili Beyerdynamic DT, Philips Fidelio, AKG, AT ..) u potpunosti bih se složio sa tvojom konstatancijom, ali ...

tada sam naletio na novu vrstu drivera u slušalicama (tzv. Planar magnetic a.k.a. Orthodynamic) koje naprosto razvaljuju zvukom.
Možda će ti kao najbolja referenca biti Nebojšin nedavni
test ovog tipa sluški (doduše malo skupljeg modela):
Citiraj:
"Ako se smatrate dovoljno sretnim što ste izašli iz konzumnog razreda pa ste imali prilike slušati, ili još bolje, kupili ste slušalice do nekih 2000 kuna te ste oduševljeni zvukom zaključili kako sad napokon znate kako dobre slušalice trebaju zvučati, moram vas razočarati – takve su svjetlosne godine udaljene od LCD-3 slušalica."
|
... a koji je zaključio sljedećim riječima:
Citiraj:
"Ono što svakako želim naglasiti jest to, da ako se želite približiti visokovjernom zvuku, a pritom ne mislite prodavati bubreg, te vam koncept slušanja glazbe kroz slušalice odgovara iz ovih ili onih razloga, ozbiljno razmislite o Audize LCD-3 slušalicama. Mogle bi biti posljednji komad HIFI opreme koji ćete ikad kupiti."
|
Znači ovo je zaključak testa, iako slušalice čak nisu bile spojene na posebni headphone amp (
npr), što bi samo dodatno podiglo njihovu kvalitetu reprodukcije. Naravno, postoje i osjetno jeftiniji modeli sličnih "planara", sa relativno malim gubicima u kvaliteti naspram gore navedenih Audeze modela.
Ako dobiješ priliku, raspitaj se kod dotičnog o dojmovima .. ili još bolje poslušaj ih, ako ikako dobiješ priliku
Citiraj:
Autor syss
silver = rx... stari doduše, tj. moj model, e sada ne znam iskreno kako se zovu samo znam da su skuplji, nemaju phase plug na mid-ovima i to je to 
|
Skroz sam zaboravio da mi jedan član familije posjeduje MA floorstandere (Bronze 5-ice IIRC) i to je sasvim zadovoljavajući spiker za prosječnog slušača. Svakako ugodno za casual uživanje u glazbi, doduše u nešto manjoj kvadraturi od ove Destrove
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Vidim da su jedinice nešto manje, jesu li toliko loše da ih nitko nije spomenuo?
|
Prvenstveno nisu spominjani, jer ne vjerujem da je to dovoljno za tvoj scenarij ... koliko vidim, i svi ostali u temi su ih zaobišli vjerojatno iz istog razloga.