Citiraj:
Autor D/G
i da ne zaboravim ovo što je Nikky rekao moraju kond. biti low-ESR (možeš ih naći i na starim MBO da ne kupuješ).
|
Skinuo sam ih iz drugog starog neispravnog napajanja. Da li to sto su bili iz napajanja garantira da su low ESR? Nigdje na njima ne pise nista. Pa ni na originalnima koji su se napuhnuli ne pise nista. Pise ovo: GL 105c, P731, VENT, 3300uF, 6.3v, CapXon
Coil whine je i prije bio prisutan tako da nisam nista promjenio sto se toga tice.
BTW. ovo kondici nisu bili samo napuhani, curili su.
Citiraj:
Autor zaratin5
Astral je napisao da u BIOS-u radi normalno što znači da ima sve napone za pokretanje kompa, a nebi ih imao da su koja dioda ili tranzistor neispravni. Gasi mu se tek kada se napajanje opteret jačom strujom. Imao sam nekoliko ovakvih kvarova i ne pišem teoretski.
|
Znaci po tebi su ipak kondici problem ili?
Mogu eventualno otic do chipoteke i kupit apsolutno iste kondice pa zamjenit i vidjet jel se ista promjeni.
Ali kao sto sam reko, sa ovim drugim kondicima nije doslo do apsolutno nikakve promjene. A to je jako cudno ako su kondici problem, moralo se promjenit ponasanje napajanja. Crkne u apsolutno istoj situaciji ko i prije zamjene.