View Single Post
Staro 04.11.2015., 08:52   #1
Fatal
kenova?
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Problem sa biosom i hardwareom (?)

Pozdrav, radi se o računalu iz siga i nadam se da cete mi moc dat koji hint jer je malo cudno...

Znaci zadnjih nekoliko comp ne radi normalno i na maticnoj stalno dobijam error code 25. Koji po manualu znaci:
Citiraj:
Early PCI Initialization:
- Enumerate PCI bus number
- Assignn memory and IO resource
- Search for a valid VGA Device and VGA bios and put it into C000:0
I tako stoji bez slike na ekranu. Ovo bi mozda upucivalo na graficku, ali kad maknem bateriju i napravim clear cmos slika dode na monitor i izgleda ovako:

Ako uđem u bios i napravim bilo što, tipa iskljucim eist i c1e, promjenim boot device order, ili promjenim sat, te saveam i izađem opet ode u error 25 i nemoguce ga je navest da boota normalno...cak i ako samo uđem pa izađem opet ode petlja u code 25

Ali, na gornjoj slici imam opciju za continue f1, i ako je stisnem bootaju se windowsi i sve radi ok. Tj skoro sve, osim usb posrtova koji vec preko godinu dana ne rade (nijedan!) pa koristim usb-ps2 jack za miša i tastaturu.
Ako ugasim, resetiram racunalo iz windowsa opet ode u error code 25... E sad:
1. u biosu mi stoji 2.72 ghz(272x10) ali na ovoj slici stoji 7.71 ghz?
2. nejasan mi je ovaj ";" kod host dram frequency
3. ovo je verzija biosa 15, ima li smisla instalirat verziju biosa 17. malo mi je nezgodno jer mi usbovi ne rade, a floppy diska nemam, pa bi trebao preko cd-a, a ne bi se zezao s tim ako nema smisla
4. do čega mislite da bi ovo moglo bit
5. posto nijedan usb port ne radi ( ne znam uopce zasto) moze li bit nesto sa kabelima, tipa sata ide ili slicno

Hvala
Fatal je offline   Reply With Quote