Tema: Iskon
View Single Post
Staro 21.10.2015., 22:16   #3022
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Silver ne bi se složio s tvojom interpretacijom njegovih podataka. Na toj slici se ne može puno reći. Ni da je blizu ni da je daleko niti do čega je.
Ne lupetaj ko baba Mara Wolfova...

Na 1km si, imas nesto sitno veci upload od mene 0.3 Mbps-a i max download ti je mislim isti ko moj a zasto je tako opet si pogledaj spektre.

Maltene ne dobivas nista na zadnja 2, pogotovo u downloadu. Dobrih 300-350m si blize od mene no u globalu imas losije postavljenu paricu od moje. Ne losiju opcenito, citaj s razumjevanjem ....

Da ti tehnicar iskljuci/podesi na dslamu frekvencije za zadnja 2 spektra vjerojatno bi imao vece brzine.

Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
SVI naši VDSL profili imaju 2 spektra za upload dostupna svima. Ako nemaš dva spektra za upload (s downloadom u sredini), onda nešto ozbiljno ne štima jer ti do onih "propisanih" frekvencija za 8b u tom slučaju fali preko 5MHz spektra.
Ne, Discovery Phase (Initial) Band Plan u ovisnosti koji se profil koristi moze imati 2-3 spektra za download i 2-3 spektra za upload.

17a profil ce u 99% slucajeva imati po 3 recimo...

Medley Phase (Final) Band Plan je ono sto ce router u odnosu na dslam ostvariti. Pa da citiram nekoga pametnijeg...

Citiraj:
Even longer distance and/or problematic D-side connections are only able to use SOME of the lower of the tone bands at Medley Phase

Discovery Phase (Initial) Band Plan
US: (0,95) (880,1195) (1984,2771)
DS: (32,859) (1216,1959) (2792,4083)

Medley Phase (Final) Band Plan
US: (0,95)
DS: (32,859)
Znaci vezano je za udaljenost od centrale i naravno kvaliteti same linije...

To sto reces da ne stima, pa da... ne stima ako si udaljen suvise, to prvo...

Ja sam na 1350m nekih i na 8b ostvarujem 2 spektra, po jedan za uload i 1 za download i sve stima koliko moze stimati...

Na 17a imam 2 spektra za upload i 3 za download no osim prva 2 ostali izgledaju kao kod @Ag008 na slici zadnja 2... nista ne dobivam sa njima i sad po tvom bi trebao traziti da mi tako ostave kako bi bilo sve u redu da ih imam vise ?!?

Svi nasi profili imaju onoliko spektra koliko ih router u odnosu na dslam moze ostvariti , jedan par cipela je inicijalno nesto a drugi je ono sto ce finalno biti.

Malo konkretnije: Carriers- broj tonova tj. Tone Number

ADSL2+ do 512
VDSL2 do 4096

Pa opet ovo:

Discovery Phase (Initial) Band Plan
US: (0,95) (880,1195) (1984,2771)
DS: (32,859) (1216,1959) (2792,4083)

Znaci ovo je nista drugo nego brojevi/kolicina tonova po spektru.

Primjerice za DS, 32-859 je jedan spektar, 1216-1959 je drugi spektar itd...

Svaki ton moze "nositi" do 15 bit-a. Zato i VDSL2 ima vece brzine jer ima vise nosioca/tonova koji mogu prenjeti vise podataka po sekundi...

Iz tablice se vidi da samim povecanjem frekvencije opada mogucnost spektra koliko moze "ponjeti bit-a" tak da nije nuzno imati ih sto vise nego je bolje imati sto vislje vrijednosti za svaki "ton", koja korist da imam po 3 spektra i da mi se tonovi razdjele na one sa visljim frekvencijama i nose manje bit-a ??

Ukupno gledajuci imao bih vise tonova nosioca koji ukupno nose manje podataka sto znaci manja ukupna brzina ujedno.
silver_tip je offline   Reply With Quote