Citiraj:
Autor Ag008
Silver ne bi se složio s tvojom interpretacijom njegovih podataka. Na toj slici se ne može puno reći. Ni da je blizu ni da je daleko niti do čega je.
|
Ne lupetaj ko baba Mara Wolfova...
Na 1km si, imas nesto sitno veci upload od mene 0.3 Mbps-a i max download ti je mislim isti ko moj a zasto je tako opet si pogledaj spektre.
Maltene ne dobivas nista na zadnja 2, pogotovo u downloadu. Dobrih 300-350m si blize od mene no u globalu imas
losije postavljenu paricu od moje. Ne losiju opcenito, citaj s razumjevanjem ....
Da ti tehnicar iskljuci/podesi na dslamu frekvencije za zadnja 2 spektra vjerojatno bi imao vece brzine.
Citiraj:
Autor Blagus
SVI naši VDSL profili imaju 2 spektra za upload dostupna svima. Ako nemaš dva spektra za upload (s downloadom u sredini), onda nešto ozbiljno ne štima jer ti do onih "propisanih" frekvencija za 8b u tom slučaju fali preko 5MHz spektra.
|
Ne, Discovery Phase (Initial) Band Plan u ovisnosti koji se profil koristi moze imati 2-3 spektra za download i 2-3 spektra za upload.
17a profil ce u 99% slucajeva imati po 3 recimo...
Medley Phase (Final) Band Plan je ono sto ce router u odnosu na dslam ostvariti. Pa da citiram nekoga pametnijeg...
Citiraj:
Even longer distance and/or problematic D-side connections are only able to use SOME of the lower of the tone bands at Medley Phase
Discovery Phase (Initial) Band Plan
US: (0,95) (880,1195) (1984,2771)
DS: (32,859) (1216,1959) (2792,4083)
Medley Phase (Final) Band Plan
US: (0,95)
DS: (32,859)
|
Znaci vezano je za udaljenost od centrale i naravno kvaliteti same linije...
To sto reces da ne stima, pa da... ne stima ako si udaljen suvise, to prvo...
Ja sam na 1350m nekih i na 8b ostvarujem 2 spektra, po jedan za uload i 1 za download i sve stima koliko moze stimati...
Na 17a imam 2 spektra za upload i 3 za download no osim prva 2 ostali izgledaju kao kod @Ag008 na slici zadnja 2... nista ne dobivam sa njima i sad po tvom bi trebao traziti da mi tako ostave kako bi bilo sve u redu da ih imam vise ?!?
Svi nasi profili imaju onoliko spektra koliko ih router u odnosu na dslam moze ostvariti , jedan par cipela je
inicijalno nesto a drugi je ono sto ce
finalno biti.
Malo konkretnije: Carriers- broj tonova tj. Tone Number
ADSL2+ do 512
VDSL2 do 4096
Pa opet ovo:
Discovery Phase (Initial) Band Plan
US: (0,95) (880,1195) (1984,2771)
DS: (32,859) (1216,1959) (2792,4083)
Znaci ovo je nista drugo nego brojevi/kolicina tonova po spektru.
Primjerice za DS, 32-859 je jedan spektar, 1216-1959 je drugi spektar itd...
Svaki ton moze "nositi" do 15 bit-a. Zato i VDSL2 ima vece brzine jer ima vise nosioca/tonova koji mogu prenjeti vise podataka po sekundi...

Iz tablice se vidi da samim povecanjem frekvencije opada mogucnost spektra koliko moze "ponjeti bit-a" tak da nije nuzno imati ih sto vise nego je bolje imati sto vislje vrijednosti za svaki "ton", koja korist da imam po 3 spektra i da mi se tonovi razdjele na one sa visljim frekvencijama i nose manje bit-a ??
Ukupno gledajuci imao bih vise tonova nosioca koji ukupno nose manje podataka sto znaci manja ukupna brzina ujedno.