Citiraj:
Autor m&n
U jednoj sam dvojbi.
Trenutno mi je AIO monitoran na top kejsa i ispuhuje zrak iz kucista kroz celije radiatora.
Mislite li da bi imao bolji airflow u kucistu kada bih tu montirao neki ari cooler tipa noctua dh14/15 nemesis i slicno te umjesto radiatora na topu ugradio 2 - 3 venta gdje celije nece blokirati protok zraka?
samo me to zanima.
|
Gotovo sigurno
Možeš ovo i sam provjeriti jednostavnim testom - stavi ruku na radijator kada kroz njega puše vent, a onda skini vent i stavi ruku na njega kada se okreće istom brzinom kao i kroz radijator. Razlika bi trebala biti i više nego očita, a i ventovi na D14/15 će pomoći u protoku/usmjeravanju zraka kroz kejs.
Btw, vjerujem da sada vidiš koliko znači dobar odabir coolera na grafi, tj. koliko taj cooler može utjecati na temperature u kućištu. Upravo je ovo s čime se ti trenutno susrećeš razlog zašto imam referentnu grafu.
Čovjek se uči cijeli život
Citiraj:
Autor dh41400
Ovu svoju konfu sam uspio nekako upogoniti da se kejs ventovima brzina mijenja ovisno o temperaturi procesora, ali i grafičke kartice.
Ovo mi je bila želja za složiti, jer u raznim scenarijima su CPU i VGA različito opterećeni, te naravno ponekad znaju imati poprilično različite/neujednačene temperature. S obzirom da je CPU pod AIO vodenim, jedina znatno toplija komponenta je bila grafa, koja sada samostalno može dizati brzinu ventova na kućištu, kako bi dobila više hladnog zraka iz okoline.
Još mi je jedino ostala ugradnja PWM venta na napajanju, koji bi također bio upravljan SpeedFan-om tj. temperaturama CPU i VGA, čime bi se potpuno automatizirao proces provjetravanja kućišta.
|
Da ne lupam postove bezveze, evo da javim da je stigao
Akasa 120mm PWM vent (za ovo moje SFX napajanje), do kojeg je jako teško doći pošto se radi o Slim verziji (jedina PWM verzija kod nas).
Standarni 2-pin vent zamijenjen sa ovim 4-pin PWM koji je spojen na ploču i kontroliran SpeedFanom putem kombinacije VGA i CPU temperatura. Ukratko, sada je konačno hlađenje svih komponenti potpuno automatizirano i uz 0% brige. Preporuka za vent ako nekome takvo nešto treba