View Single Post
Staro 20.10.2015., 00:13   #17735
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Pomislio sam na tebe jer je tako djelovalo napisano
Nije ugodno, dapače, meni ponekad bude vrlo neugodno a "u tim stvarima sam", a kamoli kada nekome ideš barem pokušat objasnit..
Zato se ni ne trudis pokusavati objasniti, covjek to mora sam shvatiti.

Zato imamo Matrix i Dark City.
Matrix za one koje takve stvari ne zanimaju pretjerano i zapravo im je svejedno, pa su u Matrixu dobili 'dumbed down' verziju teme, s napumpanim efektima, napucavanjem i martial arts-om.
S druge strane, tu je Dark City.Naravno, za sve ljubitelje filmova sa dubokom tematikom i koji vole pratiti radnju, te pokusati shvatiti o cemu se zapravo radi (Primjera radi, nisu svi ni za 2001: Odiseja u svemiru, a Proyasu je upravo taj film bio jedan od inspiracija za napraviti Dark City.Na prvom screeningu filma bilo je dosta zacudenih/izgubljenih/zbunjenih lica i onda je dobio naputak od strane filmske kuce da mora 'oglupiti' film, kako bi privukao siru publiku).Znaci, publika koja nije tu radi mega-holivudskih efekata i pucnjave, vec radi srzi tematike, pitanja bez odgovora i problematike.

Nedavno sam cak citao da su se znanstvenici slozili da mozda zivimo u svijetu simulacije koji smo sami stvorili, pa ljudi (ili tko vec) uce na nasim reakcijama u odredenim situacijama, ponasanju, napretku u znanosti, tehnologiji, medicini, itd. Znaci, Zemlja kao planet bi bio simulacija, a mi smo nekakva hodajuca projekcija sa ugradenom inteligencijom i svijesti, pa nas kao proucavaju...

EDIT: Evo i link na clanka, pa ako nekoga zanima...

http://www.express.co.uk/life-style/...NASA-Scientist

Mislim da od svih filmova koje sam gledao na tu temu, Dark City to najozbiljnije obuzima, ulazi u srz, obraduje na posve realan i adult nacin.
Meni je osobno Matrix bio vrh kada sam bio klinac.Danas bih ga pogledao fore radi, mozda u nocnoj da ubijem vrijeme i nista vise od toga.

Danas na repertoaru nekakav horror, Last Shift .Bas sam u nekakvom raspolozenju za horrorac bez previse razmisljanja.

All you have is your fire and the place you need to reach.
Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash.

Zadnje izmijenjeno od: Alph4Dawg. 20.10.2015. u 00:51.
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote