Ti imaš oštećenje parice/kratki spoj s drugom paricom ili loš spoj što je očigledno po parametrima.
Naime atenuacija ti je 33db što je nemoguće na 300m. Transmit power ti je dobar, sličan mojem no ne primaš signal tj. jako ga malo primaš zbog gore navedene situacije.
Ako je doista na izvodnom ormariću zgrade bolje i doista si udaljen 300m, na ormaru dolje imaš 50/10Mbps a dalje, instalacije u zgradi ti daju ovo što imaš.
Ili imaš mogućnost da se žališ ovlaštenom predjsedniku zgrade s zahtjevom zamjene kabela ili ćeš sam jer nadležnost iskona tj. ht-a nisu instalacije u zgradi.
Za primjer zašto parica ne valja i kako prepoznati-je slično kod mene, naša zgrada ima atenuaciju od 23db, manji transmit power nego okolne zgrade i to mjernjem na izvodu u prizemlju. Okolne zgrade imaju 14-17db atenuacije, puno veći max (povećava se s udaljenosti) a naša 23db. Odmah vidiš da nešto ne štima. Kod mene nažalost nema nade jer HT ne želi otvoriti šahtu i popraviti kabel ali kod tebe ima.
Ormar u zgradi nećeš moći otvoriti jer ni ja nisam uspio- kod mene je PTT ormar i ključ.
Btw silver što će ti ti brojevi, iz njih ne možeš ništa vidjeti, evo ti moji, nema ništa zanimljivo
Discovery Phase (Initial) Band Plan
US: (7,60) (871,1205)
DS: (65,859) (1216,1961)
Medley Phase (Final) Band Plan
US: (7,60) (871,1200)
DS: (65,859) (1216,1653)