Pozdrav. Danas mi je dosao tehnicar instalirati vdsl2 50/10, znaci samo internet za 169kn (20kn popusta s ugovorom na 24mj). Rekao je da je u liniju u prekidu na nekom mjestu u zgradi(starija/stara zgrada).onda se vratio i rekao da je to uspio nekako popravit, ali da ima jos jedan prekid izmedju katova(stan je na 2.katu) i da su losi parametri u stanu. Na kraju je spojio zyxel vmg5313-b30a te sam izmjerio brzinu oko 10.7/3mbit. Kaze i da je centrala udaljena 300m i da nije problem kod njih. Sad sto je istina ne znam, stan je od cure, kupljen je prije 2g i nije imala nikakvu tel. liniju otkad se uselila. Zanima me koje je najbezbolnije rjesenje, pokusat popraviti postojecu liniju(ne znam kakav je provod instalacija) ili pak busit i radit novu instalaciju...to mi se cini malo nerealno buduci da nisam vlasnik stana. Isto tako,ako znate nekog dobrog elektricara u ZG slobodno mozete dati kontakt u inbox.Pitanje je i u cijoj su nadleznosti instalacije u zgradi jer pretpostavljam da nema svatko pristup ormaricu. Tako da ne znam sto napraviti, hvala.
edit: