Ja sam jedan od onih koji bi prvi probali ili testirali pa mozda i presli na nesto novo. Velike tech firme imaju novaca. One ce medju prvima uzeti IT opremu na leasing, one ce prve outsorceati nesto van, one ce prve uzeti cloud rjesenje. No ono sto mi zovemo cloud nije nista drugo nego outsorceana usluga koja u pravilu uvijek kosta osjetno, osjetno vise nego inhouse.
Je bih se poprilicno namucio da nadjem 5 firma od 50-60 ljudi koje npr. leasaju PC-e. A zgodno je to rjesenje, nesto se pokvari ovaj ti dodje i donese novo. Svakih par godina nova masina, sve krasno i bajno ali kosta kao sto sam rekao osjetno osjetno vise. Stedi vrijeme, takodjer, ali kako tko voli.
Moja poanta je da treba odvagati posteno dali ti je cash u startu uvelike problem (pa odes na lease) ili si u sredini pa uzems konvencionalno rjesenje ili pak imas opake planove i grunes u rjesenje koje koriste najveci. Takodjer moram priznati da u malim okruzenjima jednom postelala mreza radi jako jako dugo bez ikakvih intervencija i sa minimalnim ulaganjima, pogotovo na dobrom hradwareu.