View Single Post
Staro 17.10.2015., 11:14   #11
sakomako
Registered User
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: nigdje
Postovi: 599
Evo konkretana stvar sa socketom 775 i Win Xp. Instalirani su bili na IDE mod. Dodavanjem SSD bilo je potrebno prebaciti na AHCI mod da bi SSD radio kako treba.

Na Googlu i forumima svakavih savjeta, od modifikacije registrija do neznam čega sve ne.

A stvar je jednostavana, treba skinuti iaAHCI.inf i ući u control panel te tamo za primary IDE controler deinstalrati drivere i instalirati ove, te nakon toga rebbot stroja i u BIOSu postaviti AHCI controler, sve skupa dva koraka, a ne filozofiranja kako što je bilo na forumima.

RIP

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Takva racunala imaju hardove oko 500gb i nikome ne pada na pamet stavljat 4tb, o cemu ti pricas? Sta mislis da ih nadogradjuju 4tb hardovima? Pitam te lijepo koliko njih ima takvu kombinaciju? Koliko vas ima uopce?

Sumnjam da iti jedan servis uopce ima djelova soc775 na lageru. Prodavacu je interes prodati novo. Informaticari se time ni ne bave.

Zabrijao si na prodavace, na strance, na edukaciju, na place, sad na gamere? Nastavi niz..
Evo meni pada na pamet konkretno staviti disk od 8TB kao zamjena za 3 diska od 2 TB i još 5 ostalih od 2 TB.

I ne treba mi brzina, već mjesto za arhiviranje podataka i backup na dnevnoj bazi.

Nije mi problem kupiti zadnju verziju ploča i socketa, ali mi ne treba, problem je pohrana podataka i to je razlog za kapacitetnijim diskovima.

Najnovije strojeve kupuju većinom oni koji žele igrati zadnje verzije igara na PC. PC je za normalni posao dovoljno brz već prije jedno 10 godina osim ako se netko ne bavi nekim ekstra velikim računskim operacijama onda mu treba najnoviji hardver ili se bavi izradom animacija i renderiranjem. Za sve ostalo je tako svejedno dali će se posao završiti za 10 ili 20 minuta, jer u međuvremenu mogu na miru analizirati podatke.

Osvrnuo sam se na trgovce i servisere jer nakon 10 poziva i to renomiranih tvrtki nisam dobio konkretan odgvor, pa sam se upitao koliki je u stvari njihov nivo stručnosti na onome na čemu rade.

Na strance ne brijem jer sam jedno vrijeme radio vani i znam što ja znam i što oni znaju. Ali isto tako brijem na sve one koji misle da nakon što završe fakultet da ih vani jedva čekaju jer bez njih ne mogu, a svi zaboravljaju da tek nakon završenog fakulteta tek počinje pravo učenje i usavršavanje u struci i na području na kojem radiš. Edukacija te tek nauči kako da sam dalje nastaviš učiti u struci i usvaršavati svoje znanje, a ne da od tebe stvara gotovog stručnjaka. Tek kada dođeš na konkretan posao u struci onda počinješ učiti i s vremenom postaješ stručnjak za to područje, sama diploma ne znači ništa osim komada papira koji pokazuje i dokazuje da si upoznat sa nekim znanjima i da koliko toliko razumiješ nešto od struke u kojoj češ raditi.

Protiv gejmera nemam ništa, ali oni su većinom kupci najnovije informatičke opreme, jer same tvrtke baš ne nabavljaju najnoviju opremu čim izađe na tržište, jer svaka nova oprema bolje da odleži jedno godinu dana dok se ne otklone sve poznate bubice koje s tom najnovijom tehnologijom dolaze, a onaj tko radi ozbiljne poslove nema se vremena uhodavati sa time i rješavati hrpe bubica koje proizvođači opreme i softvera imaju sa svakom najnovijom varijnatom.

Zadnje izmijenjeno od: tor. 17.10.2015. u 18:45.
sakomako je offline