Tema: E Cigarete
View Single Post
Staro 15.10.2015., 15:32   #843
Maxbo
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Dakle, ovako: otvorio sam prve dvije stranice ove teme (još iz 2011.), zatim zadnje dvije-tri i ustanovio da ste jako "napredovali". U smislu da vas nitko pod milim Bogom ništa ne razumije. Gori ste od onih koji slažu računala pa se gađaju matičnim pločama, grafama i sličnim stvarima. Što je najgore, to mogu skužiti, ali što treba kupiti od e-cigarete - nema šanse.

Učlanio sam se ovdje samo zbog savjeta koji mi treba. Kao prvo, nek ide kvragu ova tehnologija koju ne možeš sam skužiti što valja, što treba i kako se ne zaje*bati. A vidim da ima svakakvog smeća na tržištu, po shopping centrima, oglasnicima, itd.

Jednom sam kupio neku jednokratnu e-cigaretu, obećali da će trajati par dana. Trajanje sam mjerio u satima, gore sam prošao nego da sam kupio 2 kutije pljugi.

Ovako stoje stvari: pušim 2 kutije dnevno. Jedina korist od spomenute prevare je bila da sam odmah skužio da je to ono što želim. Zapravo sam kompulzivni pušač: mrzim dim, skoro ga ne uvlačim (vama nebitan detalj), ali mi treba nešto da motam po prstima i volim taj osjećaj pućkanja (to je moja ovisnost). To mi treba. Dakle, trebam vrlo ozbiljnu stvar.

Ne zanimaju me NIKAKVI početnički kitovi i slične gluposti. Odmah želim ono pravo. Kad čitam ovdje, vidim da navodite nekakvu hrpu dijelova. U odnosu na početak ove teme, sad treba paziti na nekakve navoje baterije, tankove i subtankove i slične điđe-miđe, a meni to sve zvuči kineski. Kao da odeš klincu u Etiopiju i staneš mu objašnjavati overclocking procesora, a on nije čuo ni za kobasu.

Treba mi stručna, ozbiljna preporuka od vas. Želim provjereno dobar, kvalitetan proizvod, pa nek i košta (OK, razumno, molim). Koliko sam shvatio, kod nas toga baš i nema (nemam pojma koja je dobra tvrtka, vidim neka imena koja se češće spominju). Dakle, treba naručiti izvana?

Koliko sam shvatio, želim nešto što se rjeđe puni (i lakše), ne kvari se, a baterija traje duže (ok, kupit ću rezervnu). Ne želim ništa što moram puniti špricom i s čim generalno ima puno gnjavljenja. OK, shvaćam da treba paziti, razumijem i da ima nekih štoseva s održavanjem da duže traje. (volio bih i o tome upute).

Uvijek se kod ovakvih tema zaboravi da treba početi ispočetka jer ima sve više koji žele prijeći na e-cig, a nisu tako stručni kao vi. Nema smisla prolaziti cijeli put. Dakle, bilo bi zgodno napraviti vodič.

Nadam se da veće početno ulaganje vodi i prema uštedi u konačnici, kao i praktičnosti. Dakle, vjreojatno treba rezervna baterija, jednostavno punjenje, duže trajanje. Vidim i da se neki dijelovi često (ili neočekivano) kvare, može li se to izbjeći dobrim odabirom? Shvatio sam da tanke e-cig za moje potrebe ne dolaze u obzir. Čuo sam dosta loših iskustava s proizvodima koji se kupuju kod nas - te prodaju ljudima manje tekućine od obećanog te stalno moraju reklamirati pokvarene dijelove, itd. Otišao sam na neke linkove koje sam ovdje našao i ništa ne kužim. Vidim fotke dijelova za koje uopće ne znam što su.

Molim vas za preporuke (uz linkove) - što više, to bolje. Što se tekućina tiče, ne bih nikakve voćne, umjetne slatkiše, bombone i sl. Čak mi ne treba ni nikotin. Samo želim pućkati
Hvala unaprijed, molim da upute budu "For Dummies".
Maxbo je offline   Reply With Quote