Citiraj:
Autor makii
Pa ja trenutno imam RB SXT 5nD r2 koji mi je spojen na IP kameru sa kojeg šaljem snimak u kancelariju gdje se nalazi RB OmniTIK U-5HnD koji je spojen na NVR, oni su bežično spojeni, i to sve dobro radi jer ima optička vidljivost. Međutim ja sam sad htjela da imam i treću tačku (između ove dvije) za slučaj kada između ove dvije tačke nema optičke vidljivosti, i sad trebam podesiti te antene.
|
Rješenje je ili da dokupis level 4 licencu za postojeci SXT-5hnd ili da kupis novi koji je vec predvidjen za AP mod (SXTG-5HnD).
Citiraj:
Autor Perestrojka
Stavi Omnitik na sredisnju tocku, te se spoji iz kancelarije sa SXT-5nD u klijent modu na taj omnitik. Takodjer kameru spoji drugim SXT-5nD na Omnitik u klijent modu ukoliko je udaljenost velika i defaultna antena s kamere nece biti dovoljna za kvalitetan link / kamera ima LAN port preko kojeg mozes povezat SXT-5nD sa njom.
Znaci ovako:
[Kamera] ---LAN kabel--- [SXT-5nD - Klijent mod] )))WiFi))))) { Omnitik - AP mod } (((WiFi(((( [SXT-5nD - Klijent mod] ---LAN kabel--- [Kancelarija] -
|
Mislim da ne moze micati omnitik sa postojece pozicije radi ostalih kamera koje se na Omnitik spajaju trenutno.