View Single Post
Staro 15.10.2015., 01:10   #55
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Dakle i7 6700K je oko 17% brzi ali naspram i7 5775C ima ogoman TDP tj. 30-35W vise...

Uz prepostavku da se i7 5776C fixira na 4.2GHz sto je nesto manje od 15% OC i da TDP ne poraste vise od 20W ( pc ekspert je testirao ali nema TDP ocanog na 4.2GHz ) u konacnici dobijemo ili bi trebali dobit skoro identicne rezultate na 4.2GHz za oba uz max TDP oko 120-125W za i7 5775C.

Dakle razlika je oko 150kn za tisinu i manju potrosnju sa istim perfomansama u mojoj primjeni + jedan veliki dodatak.
Posto se ne igram aktivno mislim da je Iris Pro 6200 Graphics svakako bolje imati nego HD Graphics 530, dakle i tu je dobitak.

I vidi vraga, u mom slucaju bolje Broadwell prodje neko Skylake.
S obzirom na čistu snagu Irisa 6200 (naspram ostalih iGPU-a), Broadwell je malo nezgodan/nesrazmjeran po pitanju potrošnje na nestandardnim taktovima (4-4.2GHz i više).

Ali s druge strane, s obzirom na tu iGPU snagu, u tvojem slučaju, ovo i nije mana jer bi Skylake za iste grafičke i video performanse zahtjevao nekakav low end PCIe GPU, s kojim bi prešišao potrošnju (i cijenu) Broadwella i njegovog iGPU-a na povišenim taktovima (npr. 4.2GHz).

No ovo nije jedini aspekt u kojem Broadwell potencijalno nadmašuje ostala rješenja - DX12 bi trebao uvesti podršku za kombinirano korištenje iGPU+dGPU, s kojim bi se konačno mogli upogoniti svi ti silni (besposleni) integrirani grafički čipovi na kofiguracijama sa zasebnim HBA grafičkim čipovima.

Naime, Iris 6200 u ovom slučaju itekako može presložiti trenutno stanje stvari, pa bi ona njegova (na prvi pogled nerealna) visoka cijena promijenila dosadašnji price/performance omjer.

Samo treba pričekati daljnji razvoj DX12 API-a, te eventualnu podršku nadolazećih aplikacija, igara i OS-ova (što trenutno svi najavljuju kao "Next big thing").

Strpljen-spašen, reklo bi se
dh41400 je offline   Reply With Quote