View Single Post
Staro 14.10.2015., 23:58   #53
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Covjek je lijepo napisao - "napominjem ovo se odnosi samo na mene ili one koji koriste komp u svrhu koju ga ja koristim... ".

Za svrhe za koje ja i moji klijenti koriste racunala, primjerice, Haswell jezgra je donijela preko 100% ubrzanja.

Da bas tako, da nebi bilo zabune ili generaliziranja svatko treba dobro citati izmedju redova i znati:

1. Za sta koristi CPU.
2. Za sta nece koristiti CPU.
3. Kolika potrosnja je vazna ili nije...
4. Tisina cjelog sutava ili nebitna stavka...

Primerice ova slika dolje je predivna ako se samo malo bolje prouci, zakljucci samo izlaze....

Citiraj:
Autor Penryn Pregled postova

Tech report koristi taj način i to je predivno za vidjet:

Dakle kako sam vec i napisao prije, zanima me samo encodiranje i sto veca brzina + tisina sto je malo teze i uskladiti naravno...

Pa vidimo kako:

i7 6700K 4.2GHz Skylake sa cijenom od 3.134,61kn odradi test za cca 50 sec.

i7 5775C 3.7GHz Broadwell sa cijenom od 3.300,38kn odradi test za cca 60 sec.

Dakle i7 6700K je oko 17% brzi ali naspram i7 5775C ima ogoman TDP tj. 30-35W vise...

Uz prepostavku da se i7 5776C fixira na 4.2GHz sto je nesto manje od 15% OC i da TDP ne poraste vise od 20W ( pc ekspert je testirao ali nema TDP ocanog na 4.2GHz ) u konacnici dobijemo ili bi trebali dobit skoro identicne rezultate na 4.2GHz za oba uz max TDP oko 120-125W za i7 5775C.

Dakle razlika je oko 150kn za tisinu i manju potrosnju sa istim perfomansama u mojoj primjeni + jedan veliki dodatak.
Posto se ne igram aktivno mislim da je Iris Pro 6200 Graphics svakako bolje imati nego HD Graphics 530, dakle i tu je dobitak.

I vidi vraga, u mom slucaju bolje Broadwell prodje neko Skylake.
silver_tip je offline   Reply With Quote