@Ag008 - hvala na dobroj namjeri, mislim da ne treba mjenjati nista od LCP postavki
problem je u tome sto se Zyxel reboota (zbog X razloga, kojima je uzrok Iskon) tako da korisnicki router nemoze ni u kakvim uvjetima postici stabilnu vezu ako Iskon Zyxel modem (bridge mode) kao posrednik izmedju korisnika i Iskon DSLAM-a/ Iskon Radius-a ne radi stabilno
evo copy/paste Iskon maila - uklonio sam samo pvt info
Citiraj:
Poštovani "MasterX",
specijalisti tehnike promijenili su postavke koje pristupni uređaj dobiva prilikom javljanja u sustav odnosno prilikom prolaska provisioninga.
Zbog navedenog razloga zamolili smo Vas da se odradi tvornički reset pristupnog uređaja na lokaciji "::1"
Ako će biti potrebno podesiti postavke i na drugim lokacijama u sustavu su vidljivi detalji Vaših prijava te ubuduće ne bi trebalo biti problema prilikom komunikacije
Za sva ostala pitanja stojimo Vam na raspolaganju.
|
nakon sto vam naprave potrebne promjene - pratite koliko traje konekcija na moj.iskon.hr
sada konacno imam stabilnu vezu koja traje 24h - na dvije lokacije gdje je Iskon ISP a Zyxel-i rade u Bridge mode-u
iako je recimo nedavno nestanak struje napravio prekid, ali system uptime-a Zyxela i mog routera su u redu (oni nisu izgubili napajanje zahvaljujuci UPS-u), nego je Iskon pao (vjerovatno su baterije/UPS na DSLAM-ovima prazne ili nesto slicno)