View Single Post
Staro 29.09.2015., 10:29   #1
Roso
Premium

Roso's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
(riješeno) 2500K i Asus P8Z77-M - ne posta

Dakle, setup iz naslova.

Sve spojeno, i ništa. Nema beepa. DRAM ledica stalno blinka ali različitim intezitetom (cca 5 puta jako pa 6 puta slabo, i tako stalno): Ventilatori se zavrte na full svi. Probano sa i bez diskretne grafike, imam 4 pločice rama, prova sve kombinacije slotova. Čak i kad izvadim ram opet isto, niti beep ali ledica blinka. Dakle, kad je samo procesor spojen ista stvar. Promjenio procesor, imam dodatni i5 3450, ista stvar. Nekako mislim da je teško da su oba crkla

Ajde, provam i bez procesora, ovaj put ledica ne blinka.

Dalje, prova sa 2 napajanja. Seasonic ss40et - sigurno ispravan jer drži Phenom konfiguraciju. Prova i drugo napajanje, čisto da vidim oće li bit razlike, ali opet isto. Drugo napajanje čak nema onaj 8-pinski konektor za procesor, već samo 4 pinski ali opet isto, blinka dram i ništa.

Pokušao Bios flashback sa usb sticka, odradio do kraja ali opet ništa. Ista stvar.

Dodatni detalji:
Sve testiram van kućišta, na kartonskoj površini.

Kad sam prvi put sve palio nije se htjelo ništa pokrenit, samo bi se na oko sekundu upalili ventilatori i odma bi se ugasilo. I tako u loop. Upali na trenutak, ugasi, za 2-3 sekunde opet isto. Zatim sam stiska reset i onda se pokrenilo sve i došlo u prethodno navedeno stanje.

Kad izvadim baterija i/ili napravim CLRTC onda mi se desi to da kod paljenja na tipku prvi put samo lagano zavrti ventilatore, ugasi se , ponovo pokrene i nastave raditi ventilatori uz blinkanje dram ledice.

MemOK! tipka ne radi ništa, samo resetira sve. Nema mi smisla pošto ionako je ista stvar i bez instaliranog rama.

Na netu ne mogu nać informacije o blinkovima, uglavnom mi izbacije rezultate da ljudima ili blinka ili konstantno svijetli. Meni blinka u 2 različita intenziteta.

Pa eto, ako netko ima neki savjet, sve je dobrodošlo.
Roso je offline   Reply With Quote