View Single Post
Staro 29.09.2015., 10:23   #17
trex
Premium
Moj komp

trex's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor negrofil Pregled postova
Hvala vam puno ljudi, radio sam sa industrijskim fenom, i linije su nestale, imam normalnu sliku. Stavio sam novu termalnu pastu, i stavio sam rad kulera na maksimum. Da li postoji jos nesto sto bi mogao da uradim?
Nemoj se razočarati ako ti rikne uskoro jer nisi napravio pravi reflow si samo malo zgrijao.

Ostavi kako je za sada, ali mogao bi napraviti bolji reflow ako ti se problem vrati, a ako i nakon toga ponovo rikne onda otpiši.

Napavi si nekakvu reflow pastu. I fake kineski Amtech 599 je bolji od ničega. Imaš na ebayu za 3 dolara.
Lagano zagrij područje GPUa na oko 100 stupnjeva dok se pasta ne počne ubrzano topiti i nasaftaj dobro cijeli GPU od ispod tako da se cijedi van (okreni ploču vertikalno i trpaj na rub GPUa i PCBa da ulazi od ispod.

Nakon toga grij fenom, ali polako, kažu ne više od 2 stupnja u sekundi, i kruži fenom, nikada ga nemoj držati na jednom mjestu.
Otvori prozore i napravi propuh jer će pasta jako dimiti i smrdjeti.
Pincetom ili šarafcigerom cijelo vrijeme pikaj GPU, ali skroz lagano, i u trenutku kada se kugliec od ispod otope, a ti pikneš chip - cijelog ćeš ga pomaknuti za milimetar. Ne brini jer će se čip zbog površinske napetosti lema sam vratiti u početni položaj iste sekunde, samo je bitno da ga ne pikneš pre jako jer ćeš ga onda izbiti iz ležišta i onda je gotovo.
Čim su kuglice otopljene/chip se miče , prestaješ sa grijanjem i puštaš da se hladi.
Ovo može biti problem odraditi sa slabim fenom, pa se preporučuje predgrijati ploču do oko 120-130 stupnjeva električnim roštiljem od ispod.
trex je offline   Reply With Quote