Citiraj:
Autor D1viry
Kolegica u IT odjelu matične firme ima isto stol na dizanje/spuštanje. Meni je to nepotrebno jer pola radnog vremena zujim po firmi, ali ona je čisti NX/SAP helpdesk. Ona ima mikrofon/slušku na glavi i stalno sjedi/stoji na istom mjestu. Njoj to jako pomogne, da može malo protegnuti noge.
Moram priznat da je i meni bilo lakše odraditi nekakav sastanak/prezentaciju/edukaciju kad je stol podignut. Lakše je grupi ljudi stajati pred monitorom u visini glave nego sjediti. Manje mjesta zauzima stajanje. Iz svega ovog proizčazi zaključak da je stol varijabilne visine jako pametna i korisna stvar koja definitivno ima svoje opravdane primjene.
Ja, osobno, jedva čekam da sjednem malo i odmorim noge od stajanja/hodanja.
|
Svakako, relevantno je što, kako i koliko dugo radiš. Dok sam u uredu je stvarno zgodno što mogu stati i odmoriti guzicu od sjedenja, ali kad se radi nešto praktično većinu vremena sam na nogama i tamo podesivi stol nema smisla.

Pošto sam većinu vremena u uredu ili doma za računalom, znam cijeniti podesiv stol.
Citiraj:
Autor Blue Spirit
Sve je stvar cirkulacije
|
Većina tih svih informacija je djelomično propaganda koja se da iščitati s raznih izvora, neki dobri, a drugi lošiji. Problem je što nismo svi isti i generalizacija bilo kakve vrste nije valjana.
Mogli bi klasificirati dobre i loše navike sjedenja/stajanja, vrste problema koji se javljaju, ali daleko najbitniji savjet, koji generalno vrijedi, je ovo:
Citiraj:
Autor Blue Spirit
Poboljšanje i prevencija gore navedenoga ( ako vec nismo u mogucnosti biti u pokretu ) je redovita tjelovjezba barem 3 puta tjedno po 20 min.
|
Većina ljudi nakon gore navedene ca. 25. godine života prestane s jako aktivnim životom. Koliko god zvuči smiješno, ali fizički gledano našem tijelu više odgovara režim "uči, partijaj, nacugaj se" nego "probudi se u 6, poso 8-17, večerica, dućan, spavanje", a stvar je jedino u količini fizičke aktivnosti, cuganje nema ništa s tim, dapače, negativno je