Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.09.2015., 11:19   #16923
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova

EDIT:
@jed2i
To što ti imaš i tako uspoređuješ ne znači da je to ispravno. Ako se ide u usporedbe zna se kak se ide, bar mislim da se zna...
Uzmi 2 ista modela, istih konja, oba turbaka pa usporedi potrošnju goriva, bilokoja druga usporedba nema smisla.
Prije sam imao službeni kangoo 1.2 75 ks, taj normalne vožnje nije išao ispod 9 L, o snazi ne treba trošit riječi A moj cca 25 ks jači troši 1 L manje normalne vožnje a za razliku od ovog prije IDE
A u toj cijeloj računici uopće se ne govori o održavanju, samo o cijeni goriva, što također nije potpuna usporedba al očito tražim previše
Napisao sam ti i usporedbu sa 2.0 T benzincem, isto Volvo, samo S60 (masa auta je ista)
Održavanje konkretno ovog Volva košta sitno više nego Focusa, koliko god nevjerojatno, ali istinito.... - ako ćeš servisirat u ovlaštenom, onda je druga priča, iako ni Fordov ovlašteni nije puno jeftiniji + prije 3 godine kad sam zadnji put tamo bio (Grand auto) sam izgubio živce.
I sa jednim i sa drugim sam napravio veliki servis pa mislim da mogu o tome pisati.
Diskovi (sva 4), kočiona tekućina, pločice, sa izmjenom koštaju manje od 2000kn za Volvo
Već sam prije pisao o tome, ne da mi se više + više se ni ne sjećam točno u kunu za sve dijelove.
Gume me koštaju nešto više jer su veće, 17 vs 16
I to je sve
V60 je veći i luksuzniji auto, održavanje je nešto skuplje, ali na godišnjoj bazi me ispadne manje od Focusa 1.6.

Što se tiče turbina, isto kao i kod benzinskih motora, postoje oni kod kojih su problemi češći i rjeđi naravno, potrebno je pametno odabrati.

Ne želim da ovo opet po koznakojiput preraste u neku raspravu dizlo vs benga jer od toga nitko nema koristi, bitno je neki vrag naučiti.
Treba napisati vlastita iskustva, bez uljepšavanja.

Dečki, da čujem, winter is coming, koje gume se trenutno nose (zimske naravno)?
jed2i je offline   Reply With Quote