Citiraj:
Autor Master_Hrc
Uspoređivao sam motore istog obujma i iste konjaže (ili barem približne).
Tako da ta usporedba ima itekako smisla...
|
Kakve veze ima obujam ako jedan ima turbo a drugi ne?
Sjećaš se 1.9 SDI motora? Ne idu, malo troše ak se voze da se samo kreću a ako stisneš gas troše malo manje od benzinaca
Za taj toyotin znam zašto sam rekao, osim tog ja imam upravo taj motor u svom autu i po gradu mi još nije trošio iznad 9 NORMALNE VOŽNJE, tak da osoba koja ga vozi ili ne zna ili se ganja.
EDIT:
@jed2i
To što ti imaš i tako uspoređuješ ne znači da je to ispravno. Ako se ide u usporedbe zna se kak se ide, bar mislim da se zna...
Uzmi 2 ista modela, istih konja, oba turbaka pa usporedi potrošnju goriva, bilokoja druga usporedba nema smisla.
Prije sam imao službeni kangoo 1.2 75 ks, taj normalne vožnje nije išao ispod 9 L, o snazi ne treba trošit riječi

A moj cca 25 ks jači troši 1 L manje normalne vožnje a za razliku od ovog prije IDE

A u toj cijeloj računici uopće se ne govori o održavanju, samo o cijeni goriva, što također nije potpuna usporedba al očito tražim previše
@Moto001
Treba napravit jednu realnu računicu u kojoj je uključeno sve kaj ti se može i bude mjenjalo na cca 100 000 km ili recimo 5 godina.