Tema: "Radni" stol
View Single Post
Staro 23.09.2015., 10:07   #197
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Stolovi s mehaničkim kurblanjem su nepraktični, a većina električnih ima vrijeme podizanja >10sec, što pri češćem korištenju (dizanje-spuštanje) mene dosta iritira.

IKEA je onak, prosječna (ne)kvaliteta. Kad već razmišljaš o zdravlju, investiraj u njega, potrošio 1700kn sad i stol se potrga za 2 godine ili potrošio 5000kn, a stol trajao 10 godina, jasno je što je isplativije.

Imam više od pola godine Ergotron WorkFit-D stol, iako je plaćen priličnu svotu (ca. 650€), nisam niti na trenutak pomislio da mi je investicija bila pucanj u prazno.

Početkom godine sam planirao kupiti stolicu i stol, s ciljem imanja ergonomske radne okoline kod kuće. Odlučio sam prvo kupiti stol i od iduće plaće kupiti stolicu, međutim do danas nisam kupio stolicu

Bilo je trenutaka kad mi je stolica nedostajala, primjerice, kad je potrebno nešto duže vrijeme raditi s velikom pažnjom onda bi dobro došla.

Mislim da je dovoljno reći da igram po nekoliko sati u komadu bez da pomislim na stolicu, ukratko, stvar je fenomenalna. Ako radiš nešto i s hadwareom, dobro dođe da si namjestiš visinu radne površine.

Na poslu imam Haworth TC600 stol s električnim podizanjem (ca. 900€ u slobodnoj prodaji) i podizanje površine je za moj pojam presporo, te sam se zbog toga odlučio na mehanički mehanizam, a rijetki nude on-the-fly mehanički, tako da je odluka pala na Ergotrona.

Jedina mana Ergotrona je što mi je pinku malena površina stola, ali ništa što nova ploča ne može riješiti