Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.09.2015., 01:07   #16887
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Tamo jednostavno nema dizela, jedino sto i mozes vidjet da je dizel su Golfovi i Passati TDI. Cak ni oni nisu svi dizeli. Ovo ostalo sve benzinci, prosjecni auto (Honda Accord npr) je uglavnom 2400-3200ccm V6 benzinac, uvijek prisutni truckovi (Ford F-150 ili RAM 1500) su uglavnom masine sa 4000ccm+ i gotovo iskljucivo V8, naravno ovi manji auti poput Civic-a ili Corolle su svi oko 2000ccm i inline-4.

Na cestama imaju 60% japanske aute, 35% americke i 5% europske. Japanski su od Corrole/Civica pa do raznih Infiniti/Accura/Lexus limuzina, ima tu i dosta japanskih SUV-ova, od americkih pokoji Dodge Charger ili Ford Taunus ali uglavnom SUV/truck-ovi, tu su najvjerniji svojim modelima. Od europskih auta iskljucivo premium marke, Audi/BMW/Merc, u tih 5% kojih spominjem ima i VW-ova, pola od njih su TDI. Eto koliko malo ima dizela u Americi. Francuza nema nkako tamo. Nijedan.
Djelomično točno...

Radio sam gore u kampu, imali smo isključivo dizelske Dodge RAM. Najstariji je bio druge generacije (Chuck Norris vozio takvog u Walkeru) i sa strahopoštovanjem sam sjeo za volan. 5.9 TD motor s automatskim mjenjačem....s 3 brzine!

Taj auto ima 0 terenskih sposobnosti. Mali Isuzu pickup u poluvoznom stanju su koristili za prebacivanje težih stvari po šumi jer ovaj jednostavno nije sposoban.
Koliko god da mu daš gasa, iskopat će rupu pod kotačima.
Prošlo je skoro 5 godina otkad sam bio gore i već onda su V8 bili marginalizirani. Mahom su to sve V6 ili R4 motori, osim ako se ne radi o heavy duty modelima, ali takvi se ni ne vide po gradu. Svjesniji su oni kao kupci te ekologije više nego se nama ovdje čini.

Hibrida ima brdo, od najmanjih auta, pa sve do limuzina i luksuznih auti. Zapravo, najviše sam hibrida i viđao, a prošao sam Ameriku sve do Havaja.

Od EU auta, najviše sam vidio Mercedesa i BMW-a, poneki Audi tek, no oni su kasnije postali popularniji.

VW-a sam vidio najmanje, najčešći su bili B5 Passati i bube, svi 1.8T.
Bio kod ljudi koji su imali Passata B5 i Imprezu WRX doma. Rekli da čuče mjesecima u oglasu i nitko im se ne javlja. Uspjeli su ih s vremenom prodati jer vidim da sad voze Kiu

Najduže sam vozio Nissan Versu (Tiida) 1.6 i Toyotu Yaris 1.5. Oba genijalna auta, malo trošila. S obzirom da imaju ograničenja kakva imaju i da je ono od 110 km/h rijetkost, nije ni čudo...

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote