Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.09.2015., 00:20   #16880
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Drugacije je trziste i nema potraznje za manjim dizlasima a najvecim jos manje.. VW je tura tamo najvise dizla od svih, mislim da je nesto manje od pola njihove prodaje tam.
Bas me zanima kolko je udio dizla prodanih u novoj S klasi tam, ak je uopce u ponudi. Amer da kupi dizlo umjeto osmice ili nekog 2.4 benzinca umjesto 1.6 u drugoj krajnosti. Nema sansi, nisu jos do toga dosli.
Tamo jednostavno nema dizela, jedino sto i mozes vidjet da je dizel su Golfovi i Passati TDI. Cak ni oni nisu svi dizeli. Ovo ostalo sve benzinci, prosjecni auto (Honda Accord npr) je uglavnom 2400-3200ccm V6 benzinac, uvijek prisutni truckovi (Ford F-150 ili RAM 1500) su uglavnom masine sa 4000ccm+ i gotovo iskljucivo V8, naravno ovi manji auti poput Civic-a ili Corolle su svi oko 2000ccm i inline-4.

Na cestama imaju 60% japanske aute, 35% americke i 5% europske. Japanski su od Corrole/Civica pa do raznih Infiniti/Accura/Lexus limuzina, ima tu i dosta japanskih SUV-ova, od americkih pokoji Dodge Charger ili Ford Taunus ali uglavnom SUV/truck-ovi, tu su najvjerniji svojim modelima. Od europskih auta iskljucivo premium marke, Audi/BMW/Merc, u tih 5% kojih spominjem ima i VW-ova, pola od njih su TDI. Eto koliko malo ima dizela u Americi. Francuza nema nkako tamo. Nijedan.
SRV je offline   Reply With Quote