poz svima.
imam problem koji me muci vec par mjeseci pa da ga iznesem pa mi mozda netko moze napisat/dat neki savjet jer sam lud stime vec. jos kad ukucani pocnu zivkat na mobitel i pitat sta je sa netom...
daklem imam mrezu razvedenu po kuci (UTP kabeli) na koju su spojena 4-6 kompova (wi-fi je iskljucen).
router je Siemens Gigaset SE555 na koji je spojen switch od D-linka u koji ulaze svi UTP kabeli od kompova + siemens AP580i voip stanica. do pred nekih 3-4 mjeseca sve je funkcioniralo savrseno.
nakon tog razdoblja je krenuo problem koji se manifestira na nacin da u nekom trenu na svim kompovima pokaze kao da se nema pristup netu. router je uredno spojen na net, i kad se ulogiram u njega pise da je connected. jedino rjesenje je svaki put napravit reset routera tak da promjenim neku opciju (bacim DHCP server na ON ili OFF (koristim manualne IP-eve tako da me ovo ne afektra)) i kliknem mu ok da odbroji svoje i nakon toga net radi uredno neko vrijeme (pretpostavljam da odbrojavanje u biti znaci da se resetirao i da se "podize".
ovaj problem se javlja i po nekoliko puta na dan.
probao sam drugi identicni router (iste postavke) i ista stvar. probao sam promjenit splitter i opet isto (imamo jos uvjek analognu liniju za tel).
na kompovima nista nije mjenjano ni softverski ni hardverski.
meni ovo smrdi na neki problem sa strane T-coma.
pada mi na pamet, da nije to mozda povezano sa onim cudnim ekranom/stranicom/obavjesti koja se ljudima pojavljivala gdje ih tcom obavjestava da se moraju prebacit na voip itd. jer nesto se u tom trenu mora cudno desavat da bi to samo automatski izletilo u browseru ne?
meni ta stranica nikad nije dolazila, al pretpostavljam da je to do mojih postavki/browseru/add-onovima/firewallu... i toga da je router u mom vlasnistvu?
neki savjet ili nesto...
hvala.
edit: zaboravih napomenut kad se ne javlja ovaj problem (ponekad 2-3 dnevno) net radi savrseno bez pucanja i sl. na max brzini (4mbit).
nemamo maxTV i svi portovi na routeru su upotrebljivi za kompove
edit2: slike vaznijih opcija u routeru, da nije mozda do toga...