View Single Post
Staro 17.09.2015., 22:40   #5
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
nisi mi valjda lektorirao post? heheheh. hjao.

okok, ip adrese imaju veze naravno, ali kad je na ap nešto spojeno direkt.
kod mene nemaju. dhcp server na edimaxu je ionako ugašen. (provjerom wifi klijenata na siemensu, moj ap se nije vidio, ali se vidio wan port routera na koji je ap spojen, a on ima opciju da se ne javlja na ping requestove, šta nažalost edimax nema).
zapravo nisam to napravio radi susjeda koliko zbog open mreže na koju sam bio zakačen prije, da mi nebi netko njuškao po mreži ili se igrao subnet scannerom usred noći. nisam jedini pacijent u gradu, ima nas još. (čuvajte se interceptera -.- frend mi je pokazivao šta se time sve može, na jednoj otvorenoj mreži lokalnog kafića. facebook passwordi samotako). paranoje nikad dosta.

ozbiljnija oprema je nekima nedostupna. ili nepotrebna. u mom slučaju oboje. jesi vidio cijene mtk-a? to mi je polugodišnja pretplata na vdsl! jest da mi je isti nedostupan, al nećemo sad....

da se vratim - problem se rješio sam od sebe jer je stigao zte. a i problem je čini se nastao jer je siemens bio u fazi rikavanja, nikad neću znati. bio sam guglao, i našao par tema sa sličnim problemom (waiting for keys), ali ljudi su tada predlagali promjenu šifre i tipa zaštite šta kod mene nije bila opcija.

tnx anyhow za sudjelovanje u temi
jp_rv je offline   Reply With Quote