View Single Post
Staro 17.09.2015., 07:40   #42
Lungz
Registrirani Korisnik
Moj komp

Lungz's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
... promijeniti krivulju u AB-u i povećati brzinu ventova. Te temperature nisu čudne s obzirom da ti se ventovi TEK pokreću na 60-ak°C za GPU (a VRM-ovi vjerojatno izgaraju do tog trenutka).

Opet se ponavljam, ali nadam se da vidiš oko čega se sve vrti u toj grafi ... premala brzina ventova za uvjete u kojima grafa radi.

Podesi ventove na 100% i onda isprobaj sve igre u kojima ti nešto šteka ili se javljaju problemi.

Ako je buka prevelika privremeno stavi/nabavi/posudi slušalice
Krivulju sam već promijenio, samo sam zaboravio napisati.
Zadnje što sam napravio je bilo to da GPU temp nije prelazila 82 C, a ventovi se u tom slučaju vrte na oko 60-70% i nakon par minuta je igra crashala kao što uvijek crasha s 390.

Nakon toga sam ponovno ubacio 270 i napravio sve isto i ona nije crashala igru, a pustio sam 5 put duže da radi.

Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Stavi ventove na grafi na 100 posto pa onda reci kakvo je stanje, ako imas mjesta stavi jedan vent odozgora dolje pored napajanja da upuhuje zrak u kuciste, tako da ide svjez zrak u grafu, ali izvadi zvucnu da ne zagrađuje protok zraka, pa onda reci kakvo je stanje.
Ovo s ventom da upuhuje sam probao. Stavio sam da vent gore upuhuje, a sljedeći pored njega ispuhuje. Kažem, nije problem dotok hladnog zraka, jer je u kućištu temperatura dobra.

Nema potrebe stavljati ventove na 100%, jer već na 70% zadržavaju temp ispod 80.

Definitivno je problem u grafi, budući da je temp u kućištu i temp GPU normalna, a ona i dalje crasha.

Ide ona na reklamaciju, a ja odustajem od 390. Kada dobijem zamjenu ide na tržnicu i njuškalo, a ja idem na 380 ili ostajem na 270.

S 270 imam minimalnu razliku u kvaliteti slike, zadovoljavajuće FPS, nemam problema s temperaturama i bukom, a troši 3 put manje struje. S 380 imam sve to isto, samo što je razlika u kvaliteti skoro nikakva. A da ne pričam o razlici u cijeni. 390 je previše kompromisa i problema za malo performansi. Sad bar znam da mi je filozofija oko kupnje grafi bila potpuno ispravna.

Eto, ako netko bude htio kupiti 390 neka prati tržnicu, kad riješim reklamaciju ide na prodaju. A ako netko misli da je ovo normalno ponašanje ove grafe i hoće kupiti odmah slobodno se javite na PM.

Case closed.
Lungz je offline   Reply With Quote