View Single Post
Staro 15.09.2015., 18:14   #334
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Dugo me nije bilo na forumu, ali stvorila se potreba za vase strucne savjete

Dakle, komp koristim iskljucivo za Visual Studio 2013 - 2015. Na mom trenutnom procesoru compile time na vecim projektima mi je pretjeranih 55s do 2 minute, da ne pricam o tome kad idem u debug...

Moj trenutni proc je i5 3317u, sto i ne bi trebalo biti toliko lose, ali izgleda da ipak je. Samo 1.7 Ghz (2.6 na turbo), 3MB L3.

Gledao sam da uzmemo 4790k, Z97 plocu, 16GB Rama, i Intel 530 SSD, ali kako su izasli 6x00k procesori, razmisljam i o njima i DDR4 memoriji jer razlika u cijeni nije toliko velika, a ipak mi daje najmoderniju platformu i DDR4.

Ono sto me najvise zanima, ima li tko kakvih dobrih savjeta sto se tice nekih alternativnih procesora da mozda i jeftinije prodjem, a ne da kupujem ove high end procesore ako mi ne trebaju.

Npr jel perf razlika 6700k vs 6600k opravdana u mom slucaju, ili cu vec sa 6600k osjetiti dovoljan performance boost da mi ni ne treba 6700k ili 4790k....
Iman jos i Sandy Brige i Đavolji Kanjon, mogu rec da je CPU manje vise isti. Doduse 4790K je boostan na 4.5, ali sad da dodatno vridi i nije toliko...

Uglavnom ja da uziman, uvik bi uzeo novije, jer koliko toliko ce imat duzi suport. E sad bang for buck, mozda i nije toliko isplativo naspram starijih CPUova, ali eto, novo je novo.