View Single Post
Staro 14.09.2015., 20:32   #1
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
(riješeno) HP laptop napajanje krčka

Dakle laptop je HP hdx9300 pavilion, napajanje je 180W 19V 4.5A. Problem je da se laptop smrzava često i u kratkom periodu, a dok se smrzne se iz napajanje čuje krčkanje ko recimo stari hard disk kad krepava takav zvuk. Temp su mu uredu ništa se ne pregrijava, probavao sam sa raznoraznim driverima uninstaliranjem svega i svačega čišćenjem temeljitim u safe mode-u i dalje isto. Nisam mislio prvo da bi to krčkanje moglo uzrokovat smrzavanje ali sve mi se nekako čini sad da je baš u njemu problem. Ovo mi je prvi slučaj da čujem ovakvo krčkanje iz napajanja pa niti ne znam šta bi to moglo bit točno i da li je ustvari to uzrok. Ne znam više šta probat bar softverski svašta sam već isprobao i ništa nije uspjelo. Ono šta je čudno je to da kad uninstaliram drivere od grafičke i ostavim Standard VGA drivere (rezolucija se može stavit na maksimalnu) koje mu win nađe radi normalno zasad probao 2x po pola sata i nije se smrzo.

EDIT:
Vrlo čudno sad sam instalirao drivere od prošle godine od nvidie i nisam instalirao physx i experience i zasad radi već 2 sata vrtim testove cpu+gpu nije se smrzo još, stvarno čudno. A prije ovog sam probao i zadnje i prijašnje drivere za gpu i isto se dešavalo.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 17.09.2015. u 14:25.
Thermaltake je offline   Reply With Quote