View Single Post
Staro 11.09.2015., 16:45   #44
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Toliko pitanja, nikako da priznaš da sam u pravu.

Citiraj:
Autor Penryn Pregled postova
zar si zaboravio što si me pitao?
Nisam ništa pitao.

Citiraj:
Što čini OCCT boljim i relevantnijim od Prime95, IBT, Linpack?
Kažem ja post prije:

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Tebi, Kreši, meni, ma svima, svejedno je koristio se OCCT ili Linpack kao etalonsko mjerenje. Bitno je da je mjerenje KONSTANTNO, jednako, da se može usporediti. Sam si nacrtaj ako ti nije jasno što ti pokušavam reći.

Citiraj:
Je li usporedivo ako je na prijašnjim PCE testovima korištena starija verzija OCCTa a na novijima novija?
Odgovorio si sam sebi sljedećim pitanjem:

Citiraj:
Ili ako se cijelo vrijeme koristi starija verzija koja nema podršku za nove procesorske instrukcije pa ne može maksimalno opteretit nove procesore?
Upravo zbog toga i postoje nove verzije programa. Kako mu je isključiva svrha maksimalno opterećenje procesora, funkcionalnost OCCTa (ili bilo kojeg drugog sličnog programa, uzmimo i tvoj voljeni Linpack) kroz nove verzije ostaje jednaka za sve stare procesore, a samo dobiva dodatnu podršku za nove, da možeš fino iščitati da je tvoj procesor taj i taj, a da ne piše Intel Confidential

Citiraj:
Sad zapravo ni ne znam na što mi i zašto odgovaraš, u čemu je problem?
Zato jer si u krivu. Nije nitko trebao testirati nešto u stvarnim uvjetima, tj. da bi ti silazio niz dlaku. Test je tu kakav je, trebao si drugačijim nastupom ovdje dati prijedlog. Pročitaj svoj prvi post još jednom.

Citiraj:
Samo kažem da je occt bilo kakvom korisniku irelevantan jer niti jedna aplikacija, igra, ništa osim tih power virusa neće toliko nerealno opteretit procesor.
Pa još bolje, onda će bilo kakav korisnik znati da ima još lufta sa svojim starim freezerom pro, a ako mu skvikne procesor od pregrijavanja valjda ne bude tužio PCe jer nije testirao Linpackom.

Citiraj:
Ako ja koristim cinema 4d, x264, igram igre, kakve meni(ili bilo kome drugom) koristi od potrošnje u OCCT-u?
Koristi ti kako bi dobio usporediv rezultat s prijašnjim testom ili onim koji ćeš sam izvrtiti jer si znatiželjan kako se tvoj procesor odnosi u odnosu na testirani.
Znaš koji procesor imaš, zavrtiš OCCT i vidiš da je tvoj procesor topliji/hladniji od ovog drugog i da pritom vuče tolko i tolko više/manje Watta.

Citiraj:
Cinebench, x264, pov-ray i još par njih opterete proc na 100% i prilikom toga potrošnja ne oscilira već je poprilično stabilna.
To je divno i krasno, ali meni osobno, ako se sad postavim u perspektivu sličnu tvojoj, a vjerujem i mnogim drugima ovdje na forumu, brojke potrošnje u cinema4d ili pov-ray ili x264 i sličnima apsolutno ništa ne znače jer te programe nikad nisam koristio. Ak će se mjeriti potrošnja prilikom cinebencha, onda ću skinuti cinebench i usporediti. Nije mi teško potrošiti par minuta na skidanje drugog benchmark alata, vjerujem da ni ti nisi hendikepiran, te da ova radnja ne bi uzrokovala užasavajuće bolove u tvojim vršnim ekstremitetima.

Citiraj:
Da zaključim, bilo bi lijepo da:
- se u grafovima jasno vidi takt na kojem rade procesori ili ako ne to onda barem da svi rade po specifikaciji a ne kako koja ploča odluči
- kod grafa od potrošnje se doda i potrošnja tokom cinebencha r15(ili x264), jako jednostavno i ne oduzima ništa extra vremena a realna potrošnja dosta znači
- se kod testiranja procesora u igrama koristi 720p rezolucija i maksimum detalji - da dobijemo veći fps i vidimo koji je maksimum svakog određenog procesora

Eto pa sad je sve na Kreši, jel on ima volje za ovih par proširenja.

Eto, mogao si odmah tako, fino dati prijedlog. Kulturnije/civiliziranije otpočetka, možda bi te netko shvatio ozbiljno, a ti vidio implementaciju svoje ideje pri nekim od idućih testova. A možda ćeš ju vidjeti i ovako, pitanje je dal ćeš uz šibu dobiti i poklon.