Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.09.2015., 16:30   #16773
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Čuj, teško je o tome raspravljati. Mi smo Savu koristili kako spada - po zimi. Na snijegu je čak i nakon 3-4 godine bila odlična. Za mokro si znao da moraš paziti više, no nije to bio neki ekstrem, a suho prosjek.

A vidiš da čak i po pisanju ovdje - hrpa ljudi ih drži i po ljeti gore.

EDIT:
Usto, podloga zna imati užasan utjecaj na ponašanje auta. Ove godine kad sam se vraćao sa mora, od Gračaca jak pljusak i mokra cesta - vozio sam kao da je suho, znači Energy drži, ne proklizava, kod kočenja ništa čudno (a penjali smo se na Malu kapelu po toj kišurini te spuštali niz nju). Cura prigovara da šta se naganjam po takvoj kiši. I onda doletimo na Pisarovinu, nema kiše, asfalt onako, vlažan, negdje na pola puta od Karlovca prema Zagrebu i na jednom zavoju čiji radijus iznosi hiljade kilometara, osjetim da je u jednom trenutku samo auto uhvatio grip pri 80-90kmh. Znači apsolutno nisam skužio da auto ne skreće (iako je to trebalo biti minimalno) već da ide ravno, sve dok nije došao drugi komad asfalta, drugačiji i onda su sve 4 gume uhvatile grip i to je uzrokovalo da je auto trznuo u stranu zavoja...

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 11.09.2015. u 16:39.
Vuco je offline   Reply With Quote