View Single Post
Staro 11.09.2015., 13:22   #41
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Da odmah ne krenemo s tobom pod giljotinu, elaboriraj gornji navod, po mogućnosti kombinirajući informacije o količini podataka koju procesor (bilo kojim posredništvom) isporučuje grafičkom podsustavu u ovisnosti o rezoluciji i detaljima.
Nemam što elaborirat, iz iskustva to znam a i dao sam primjere(CoH2) gdje se to vidi. Ti ako želiš reći da to nije tako ponudi i ti nekakve dokaze, testove...
Pa i Ozren je davno testirao athlone i pentiume pod nižim rezolucijama u igrama upravo iz istog razloga, a i dan danas pola stranih testera to radi iz opet istog razloga.

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Još jednom ću ponoviti, cilj je napraviti ponovljivo mjerenje, usporedivo s drugim sustavima. Mjerenje potrošnje procesora je tako moguće samo kada se definira točno zauzeće resursa procesora. Kako procesori imaju različit broj jezgri, funkcionalnosti (HyperThreading primjerice), različitu količinu cache memorije, da ne nabrajam dalje, najjednostavnije i vremenski najefikasnije je potrošnju mjeriti u dva slučaja: idle (0%, bez ikakvog opterećenja procesora) te full load (100%, maximalno opterećenje procesora).
Jednako ponovljivo mjerenje bi bilo da se i mjeri potrošnja u cinebenchu r15.. i onda lijepo usporediš kakve performanse dobiješ s kolikom potrošnjom.
Ali kad već svi želite max opterećenje, zašto se ne koristi Linpack koji još žešće optereti procesor od OCCT-a?
OCCT, iako je klasičan power virus, je ipak jedan od blažih..

Evo potrošnja pod jako zahtjevnim X264, koji btw služi nečemu

I evo linpack koji nema neku svrhu osim da zakolje proc
Penryn je offline   Reply With Quote