Citiraj:
Autor Penryn
Ovako ispada da i5 skylake troši više od prethodnika a zapravo je suprotno.
|
Ako su isti uvjeti kako je suprotno?
Citiraj:
Autor Penryn
Moja poanta je da treba lijepo naglasit koji je takt jer ovako dolazi do nepravilnosti - ispada da je i5-6600k poprilično brži od i5-4670k(3.6GHz) a zapravo je razlika clock-per-clock nekih 5-6%.
Možda sam ja perfekcionist al ako ima mjesta napretku - zašto ne napredovat?
Ja bi ostavio sad sve kako je a za u buduće stvorio par novih tablica, recimo clock-per-clock usporedba gdje su svi na 4GHz, pa bilo sandy, ivy, haswell, broadwell, skylake, bully itd. i možda dodatnu tablicu potrošnje u cinebenchu r15, to bi bar bilo lako - dok se vrti cinebench samo bacit oko na vatmetar.
Ako to mogu anandtech, computerbase i ostala ekipa ne znam zašto i vi ne bi mogli.
|
Clock-per-clock testovi su rađeni ranije, a kod testa 6700K to nije bilo potrebno jer se vidi kako su uz 200 MHz niži takt performanse iste ili malo više od 4790K i tu se vidi napredak kao što je i naglašeno u tom testu. Uostalom i sam Intel lijepo i točno naglaci IPC povećanje u odnosu na prethodnu seriju, a mi ih samo prtvrdimo kroz različite testove.
Definitivno nemamo iste uvjete kao i ti sajtovi i procesore moramo dijeliti s drugim medijima i nema vremena za apsolutno sve testove koje bi htjeli provesti.