Citiraj:
Autor krešo
Cilj je natjerati procesor na worst case scenario, po pitanju potrosnje i zagrijavanja.
|
Ok, eto onda možete prijeći na Linpack s AVX2 jer je uvjerljivo "worst case scenario", daleko veći i od OCCT-a.
Ali opet bi bilo lijepo vidjeti koliko troše i u realnim uvjetima a ne samo "power virus" aplikacijama.
Ovako ispada da i5 skylake troši više od prethodnika a zapravo je suprotno.
Citiraj:
Autor krešo
Jos od Haswella objasnjavamo kako ploce tjeraju procesore u maksimum i na taj nacin ih testiramo.
Kod Z170 ploca ako ne koristimo XMP, procesor stvarno radi na maksimalnih 39-38-37-36, ali cim ga ucitamo forsiraju se sve jezgre (neke Ausove i pitaju dal to zelimo).
Nacin rada procesora je objasnjen u opisu, gdje sam napisao da ploce forsiraju procesor do maksimuma. A opet ponavljam, kad kupim takav procesor i zelim da mi radi uvijek na maksimumu, a ovaj procesor je otkljucan i Intel preporuca da ga se overclocka. Za sve ostalo tu su zakljucani procesori.
Mislio sam da je to jasno, da procesore od Haswella uvijek testiramo na maksimalnom Turbu jer Z97 i sada Z170 ploce to forsiraju, ali ubuduce cu to i spomenuti dodatno da ne bi bilo zabuna.
|
Moja poanta je da treba lijepo naglasit koji je takt jer ovako dolazi do nepravilnosti - ispada da je i5-6600k poprilično brži od i5-4670k(3.6GHz) a zapravo je razlika clock-per-clock nekih 5-6%.
Možda sam ja perfekcionist al ako ima mjesta napretku - zašto ne napredovat?
Ja bi ostavio sad sve kako je a za u buduće stvorio par novih tablica, recimo clock-per-clock usporedba gdje su svi na 4GHz, pa bilo sandy, ivy, haswell, broadwell, skylake, bully itd. i možda dodatnu tablicu potrošnje u cinebenchu r15, to bi bar bilo lako - dok se vrti cinebench samo bacit oko na vatmetar.
Ako to mogu anandtech, computerbase i ostala ekipa ne znam zašto i vi ne bi mogli.