Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.09.2015., 10:36   #16661
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
Ja sam spori vozač, i naprosto obožavam ove što misle da je avenija dubrovnik autoput, te da je tamo 70 preporučena brzina, a ne maksimalna dozvoljena. A ove što trube još malo namjerno ometam da me nema kud zaobić, i molim boga da dasa izađe na semoforu da ga preodgojim na brzinu, al neće me "karta" već dugo. Valjda sam pre ružan.
Ne brini, prije ili kasnije ćeš naletjeti na lika (ili nju) koji će biti sprem-an/na za preodgoj.. problem je samo kaj ćeš možda ti biti preodgojen

Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Kolko ja znam ceste u Zagrebu nisu klasificirane kao ceste za promet iskljucivo motornim vozilima ili autoceste pa bas ne vidim probljem dok se ekipa vozi 40-50kmh po slavonskoj, av. Dubrovnik, branimirovoj i tako to. Fino das zmigavac i zaobidjes.

Isto tak pojam trake za ubrzanje se u tom slucaju ne moze primjenjivati pogotovo ak je semafor svakih parsto metara. Dodatne trake sluze za bolji protok vozila, neke su rezervirane za skretanja na semaforima i nikak mi nije jasno kak neko levu traku u bilo kojoj zagrebackoj dvotracnoj cesti moze shvacati trakom za ubrzanje...

P.s. sad idem na 50cc skuter, max brzina je 70 ako imam laganu nizbrdicu i nemam vjetra u sebe, inace do 55-60. Vozim se po sredini svoje trake i ne pada na pamet pomaknut se uz rub da bi me zg rejser mogo lakse prestic :-), dok sam se ekipi micao sam skoro glavu izgubio. Tam di je jedna traka nemas me kaj prestizat jer je ogranicenje 50, tam di su dve, ak sam ti prespor, zaobiđi me.
Slažem se s večinom napisanog, ali što ste se svi uhvatili te lijeve trake .. na Av. Dubrovnik imaš minimalno tri trake + proširenja prije velikih križanja + baš trake za ubrzavanje (ili isključivanje) kako vozači koji se uključuju ili isključuju sa Av. Dubrovnik ne bi usporavali ili ugrožavali ostale sudionike u prometu.

I da, semafori jesu svakih par sto metara, ali su tako sinkronizirani da se promet odvija baš oko maksimalne dopuštene brzine i sve niže od toga (i brže od toga, naravno) je usporavanje (i ugrožavanje) prometa

Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Ja obožavam rejsere po Slavonskoj, ili Zelenom valu...
Semafori su naštimani tak da ako se normalno voziš, ne staješ
Rejseri ubrzavaju da stignu na svako crveno, koče i onda ekipa iza njih koja bi inače došla na zeleno mora kočit...sve se usporava al nema veze, oni su najbrži rejseri.
Jep, hebeni sam rejser jer drugom ili eventualno trećom dođem za par sekundi do ograničenja i uključim tempomat pa stavim prst u uho i i zujim.. zapravo stavio bih prst u uho i zujao no ne mogu jer ..

.. i glup sam što na zelenom valu (i u sl. situacijama kad se može) pratim pješačke semafore na bočnim ulicama pa kad se pješacima upali crveno već ubacim u prvu kako bih mogao krenuti čim se meni upali žuto... ne, ne treba tako, to je rejserski stil, treba pričekati da na semaforu za moj pravac kretanja barem pet sekundi bude zeleno jer nikad ne znaš kada će se semafor predomisliti

I usput, vozeći se u vrijeme kad nisu prometne gužve (i kad su drugi vozači normalni) može se recimo voziti s tempomatom na maksimalno dozvoljenoj brzini na potezu od recimo Kustošije do Podsuseda a da se ne dotakne gas ili kočnica.. samo što je to jako rijetko
bertone je offline   Reply With Quote