Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.09.2015., 15:30   #16639
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Moraš češće voziti po staroj cesti pa buš iznenadio.
iskreno, ovo mogu reci iz prve ruke jer sam u mjesec dana potegnuo do Zadra iz Siska (SK-Glina-Vojnić-stara cesta skroz do Gračaca? uglavnom, spustanje skroz starom cestom do Zadra, niti km autoceste).

i zakljucak je sljedeci - do 100/120km meni ne treba vise od 82 atmosferska konja. jest problem kada se otvore dvije trake (za prestizanje/zaobilazenje) i kada je uzbrdica, ako hocu tu ubrzavati, to svaka brzina ide skoro na 6000 rpm-a i opet ide sporo . ali inace ide sve bez veceg problema, tako svejedno su vecina auta takvi "slabiji" da inace nema divljanja, kada me i stigne nesto sto ide na 200km/h bez vece muke, ja sam mu u retrovizoru nakon jako kratko vremena.

dok potrosnja, starom cestom uz stvarno dobrim dijelom sa niti najmanje stednje (dapace, kada treba - skoro 6000 rpm-a ) je ispod 6 litara, cak bi rekao i manje. nisam racunao u litru, ali ima skoro 300km SK-ZD, ugrubo potrosio izmedu 130 i 150 kuna benzina 95 class. sto ispada oko 5-6 litara, sto je IMO ok. da moze debelo manje, sa laksom nogom (ubrzavanjem) i manjom brzinom, itekako.......

da bi dobro doslo vise konja, nekih 130-150 recimo - da. ali opet, koliko bi mi se isplatilo ih imati je drugi par rukava, za par puta godisnje na takvoj cesti gdje bi ih iskoristio.......

Burko je offline   Reply With Quote