Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.09.2015., 10:22   #16621
danijel_b
Premium
Moj komp

danijel_b's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Oo, hysto, pa konačno si otišao na djedovskog merca, da i to probaš
Slažem se s tobom, svaki (bmw vs merc) ima svojih mana i prednosti, pa šta kome paše. Frend je igrom slučaja (onaj što je kupio 2008.e novog 318d isto), uzeo prošle godine 12/2012 W204 220cdi-a, pa ima isto mišljenje ko i ti, mada je 10g mlađi.
Ahahahaha, a je priznajem, nikad nisam merca nesto posebno smekao i nemam pojma ni kako je uopce usao u kombinaciju. Izgleda me zbilja godine stizu hehe.
Jednostavno nisam htio opet uzimati istu liniju BMW-a, a nije mi se davalo extra 5000€ za peticu, tako nesto ce mozda i doci kad se bude imalo vise love, ipak sam tek stigao i trebalo mi je svasta nesta za stan i tako.
Jednostavno nista drugo mi nije uslo u kriterije, a trazio sam kvalitetan automatik i bar 200KS, i tu onda nema puno biranja. ALi sam sve u svemu zadovoljan autom, ima hrpetinu opreme, dok je BMW bio vise-manje osnovna oprema, tak da sad imam svakakvih djidja za cackanje i ni ne znam jos sve ni koristiti kako spada.
Eh da, jos da spomenem prednosti kupnje u njemackoj, rabljeni auto star skoro 4 g. full servisiran svjeze o trosku salona prije isporuke, 2 god garancije na maltene sve, na 2 godine kredita cu platiti 150€ kamata ukupno. Kad to usporedim s financiranjem BMW-a koji sam kupio u HR, i za koji sam dao oko 10000€ sto na kamate, sto na svicarac......sta reci.
Gore je netko spomenuo da Merc radi ko traktor, to je istina, znaci BMW N47 je kralj tisine i ugladjenosti naspram OM651. Mercedes ima bolju zvucnu izolaciju nego BMW E90 pa zvuk motora slabo dopire u kabinu. Al kad me 500Nm stisne u sjedalo, zbilja me nije briga .
Nazalost ne proizvodi gorivo kao motori iz VAG koncerna, vec trosi 0.5-1l vise nego N47, znaci od 6.5-7l prosjek.

Za decke koji tvrde da nisam u pravu za Golfa: To je na kraju krajeva samo moje misljenje na koje imam pravo, kao sto vi imate na svoje. Da sam smatrao da Golf bolji auto, onda bih ga i kupio. LP