Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.09.2015., 22:00   #16602
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Čuj, ak joj je teško nakačit sprej na ventil gume i stisnut onda možda bolje da ni ne sjeda u auto.

GTR je dijametralna suprotnost od ovog, da ne kažem krša.
Auto je sam po sebi tvrd, RF gume s kojima dolaze su prilično tvrde. Za taj njezin auto u 16" je još nekako i podnošljivo, no na 18" već imaš osjećaj da se kotrljaš na drvenim kotačima. Isprobano na istom tom autu, samo 118d.
Na nonRF gumama se auto preporodio, a ista dimenzija. Na mokroj cesti se bolje ponaša(DTC manje intervenira). A guma nije niš bolja, dapače od istog proizvođača i to starija.
BMW ima svoj mobility kit, a ima i drugih jeftinijih.

That being said ja fakat ne znam nikog da je vratio RF gumu na bmwa, a nagledao sam ih se od jedinice do petice. Nepotreban trošak. I stvarno, vozit tog BMWa i onda si degradirat kvalitetu vožnje na razinu golfa dvojke je dosta upitno.
Na GT-R-u RF gume su tvrde ko kamen ali zato nema savijanja, skakutanja, itd. Direktnost je neizmjerna, ali zato na lošem asfaltu bude bum-bam hehe, a da ne kažem kako se osjete kolotrazi. Sa stock ovjesom je znalo bit veselo za bubrege, s Ohlinsima je sad hebeno. Iako nije da nemaš neki put osjećaj da skakućeš ko Frogger

Danas smo išli starom cestom i bilo je divno, ne znam kad sam se zadnji put tako zguštao u Eveku (Ivona je pak bila u GT-R-u). Krasan dan, promet se fino poklopio, baš gušt!

I onda čovjek dođe u ZG i odmah mu mrak padne na oči...