Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.09.2015., 22:24   #16573
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor sale001 Pregled postova
Ne, nebi trebao cucati u servisu i cekati, dovoljno je upoznati se sa stanjem auta nakon servisa. Ako je to previse, onda nemam rijeci.
A ako su napisali, a nisu napravili, e to je druga stvar...
Da ne quotam sve...

Firma iznajmi auto. U mjesečnoj cijeni auta su svi troškovi servisa (redovnih i izvanrednih), osiguranje svih putnika, pomoć na cesti...apsolutno sve što se može dogoditi je pokriveno.

Kao što su ti rekli, auto nije moj, nije firmin, a rent a car kuće imaju ugovore s ovlaštenim servisima, a i kad auti dosegnu određenu starost / kilometražu...prodaju se. Njima je u interesu da aute održavaju što je bolje moguće.

Ako mi auto kaže da je vrijeme za servis, vozim ga ravno u servis.
U servisu me pitaju želim li stare dijelove, i naravno da ih ne želim. U Zubaku me prije nisu pitali ni to, samo sam dovezao auto i pokupio njega i listu radova, čiju kopiju su slali i rent a car kući, koja te radove plaća.

Nedavno me zvali u Baotić (tj. zvali rent a car, a oni mene) jer su dobili od tvornice naredbu da zovu sve s autom tog godišta zbog mogućeg problema s kočnicama. Ostavio auto, za pola sata došao čovjek do mene i odveo me do auta, pokazao mi da su diskovi već potrošeni i rekao da će promijeniti diskove. Rekao ok. Za pola sata auto spreman, sjedim i idem radit dalje.

Kao što rekoh, dok mi je auto sredstvo potrebno za rad, i dok plaćam nekog da brine o njemu, ne zanima me što mu je. Ako krepa, dođe drugi. Nisam zadužen za održavanje, nego firma kojoj to plaćam.

Da imam vlastiti auto, koji onda izrabljujem za 2 kn/km, to bi bila druga priča, ali mi onda ne bi bilo svejedno kad me netko lupi na parkingu.
Ovako tražim novi auto, ako mi se ne sviđa udubina na braniku.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote